«Ή θα γίνεις δεξιός ή σου κλείνουμε την εφημερίδα»

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ βρέθηκε ο Γιώργος Κουρής και πραγματικά ήταν απολαυστικός. Ο εκδότης της Kontra News αντί για τα κανάλια, για τα οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και για τη αγοραπωλησία του τηλεοπτικού σταθμού «Alter», καθώς ήταν ένας από τους μετόχους της εταιρείας μίλησε για περγαμόντο και παπάγιες.

«Είμαι ο μόνος εκδότης που το κράτος έχει ληστέψει. Εγώ ήθελα να γίνω αγρότης, αλλά ήρθε το κράτος και μου είπε ή θα γίνεις δεξιός ή θα σου κλείσουμε την εφημερίδα. Έτσι με εξανάγκασαν να γίνω δημοσιογράφος» πρόσθεσε.
Ενημέρωσε τους βουλευτές ότι έχει πάει στην Μακρόνησο δύο φορές αλλά και πως έχει φτιάξει τις φυλακές στο Μπογιάτι στις οποίες αργότερα φυλακίστηκε μεταξύ των άλλων και ο Αλέκος Παναγούλης.
Περγαμόντο και μάνγκο

Συνεχίζοντας, ο πρώην ιδιοκτήτης του Alter είπε: «Ασχολούμαι με τη γη εδώ και δέκα χρόνια με επιτυχία, στην Κεφαλονιά ετοιμάζω 100 τροπικά φυτά. Το πάσιον φρουτ μπορεί να πιάσει και να το παράγουμε στην Ελλάδα. Το περγαμόντο της Κεφαλονιάς που το παράγω κι εγώ μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου για την χώρα». «Γνωρίζετε ότι το περγαμόντο της Κεφαλλονιάς είναι μοναδικό στον κόσμο» ρώτησε τους βουλευτές.

Μίλησε επίσης και για παπάγιες αλλά και για τα μάνγκο, δραστηριότητες που όπως είπε είναι πιο σημαντικές από τα θέματα για τα οποία τον κάλεσε η επιτροπή.

Ακόμη αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Υποστήριξε ότι αν δεν ήταν αυτός ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ακόμα φυλακή.

Αυτά και διάφορα άλλα Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος κάποια στιγμή τον διέκοψε:.«Κυριε Κουρή μπορείτε να μου πείτε για το θέμα του δανεισμού μέσων ενημέρωσης που έχουμε σήμερα στην ατζέντα». «Μπορώ να σας έχω τρεις μέρες εδώ. Θα σας πω πολλά» απάντησε ο Κουρής κι άρχισε να εξιστορεί γεγονότα από την εποχή του Κόκκα και του ανένδοτου μέχρι τους τραπεζίτες Βρανόπουλου.

Γ. Βαρδινογιάννης και Θ. Κυριακού οι επόμενοι μάρτυρες

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης από τον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και ο Θοδωρής Κυριακού από τον «ΑΝΤ1» είναι οι επόμενοι μάρτυρες, τους οποίους αποφάσισε να καλέσει η Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη, 20 και 22 Σεπτεμβρίου.
Ταυτόχρονα, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να ζητήσουν να καταθέσουν ο διευθυντής επιθεώρησης και ο διευθυντής εποπτείας της Τραπέζης της Ελλάδος, στις 27 και 29 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 4 Οκτωβρίου προγραμματίζεται να κληθεί ο πρώην διοικητής, Ηλίας Προβόπουλος και στις 6 Οκτωβρίου ο σημερινός διοικητής, Ιωάννης Στουρνάρας.

Απέστειλε επιστολή ο Θέμος Αναστασιάδης

Εν τω μεταξύ ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, απέστειλε επιστολή, με την οποία κάνει γνωστό ότι απουσιάζει στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους, αλλά δεν αρνείται να προσέλθει για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο κ. Αναστασιάδης διευκρινίζει ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε 15 ημέρες και ζητά από την Εξεταστική να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία για την κατάθεσή του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα