Ίδρωσε, αλλά πέρασε με ήττα 3-1 στην παράταση ο ΠΑΣ!

Την πρόκριση έστω και μ’ αυτόν τον αντικανονικό για καρδιακούς Ηπειρώτες τρόπο πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Νορβηγία. Η ήττα από την Οντ με 3-1 στην παράταση στοίχισε μόνο βαθμολογικά στη χώρα, αλλά αποτέλεσε σκορ πρόκρισης  για τον ΠΑΣ, στην πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή!

Φυσικά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, παρακολουθώντας στο πρώτο ημίχρονο μία αδρανοποιημένη Οντ να μην απειλεί. Το 1-0 στο  55’, όμως, με πέναλτι του Νόρντκβελε μετά από χέρι του Καρανίκα άγχωσε τους παίκτες του ΠΑΣ που έχασαν τη συνοχή τους, ενώ δέχθηκαν αμέσως δεύτερο γκολ στο 58’ από τον Ακαμπουέζε.

Πλέον ήταν θέμα συγκέντρωσης, να καταφέρουν οι φιλοξενούμενοι να ηρεμήσουν και να κρατήσουν  μπάλα. Λίγο οι αλλαγές και η κούραση των γηπεδούχων, κάπως σαν έριξαν το ρυθμό του αγώνα μετά το 80’  και άπαντες πίστεψαν ότι τα Γιάννινα θα κρατήσουν έστω αυτό το 2-0 για να προκριθούν. Όμως στο 89’ ο Ρουντ μετά από ομαδική συνεργασία θα καταφέρει να κάνει το 3-0 και να στείλει το ματς στην παράταση!

Ευτυχώς οι φωνές του Γιάννη Πετράκη στο φινάλε έκαναν δουλειά. Τα παιδιά του ΠΑΣ μπήκαν στην παράταση τουλάχιστον αποφασισμένα και πέτυχαν γρήγορα αυτό που ήθελαν, το γκολ στο 97’ με τον Κούτρη, μετά από φαντεζί προσποίηση του Μαμπουλού, με αποτέλεσμα να γίνουν πάλι το φαβορί για την πρόκριση. Το ματς «άνοιξε» προφανώς, αλλά οι Νορβηγοί δεν βρήκαν ποτέ ένα τέταρτο γκολ για να μπουν πάλι στο κόλπο και έτσι περιορίστηκαν σε μία νίκη γοήτρου.

Ο ΠΑΣ τα καταφέρνει στην πρώτη του παρουσία και αξίζει συγχαρητήρια. Με την Αλκμάαρ είναι το αουτσάιντερ και αυτό φάνηκε!

ΟΝΤ: Ρόσμπαχ, Ρουντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Γκόγκααρντ, Σάμουελσεν (62΄Μπεργκ), Νόρντκβελε (85’ Μεσούντι), Γένσεν (101’ Νίλσεν), Ακαμπουέζε, Γιόχανσεν, Ζεκνίνι.

ΠΑΣ: Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94’ Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (78’ Μαμπουλού), Φερφελής (66’ Κούτρης).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα