Ίντερ και Ρόμα στα… δίχτυα του FFP!

Προβλήματα με την Επιτροπή Financia Fair Play της UEFA αντιμετωπίζουν τόσο η Ρόμα όσο και η Ίντερ, μετά τον σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Κατά τη διαδικασία βρέθηκαν αποκλίσεις από τα στάνταρ που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τους δύο ιταλικούς συλλόγους. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η Ίντερ πρέπει να καλύψει ένα κενό 30 εκατομμυρίων ευρώ από τις μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει από το 2011, ενώ η Ρόμα διαθέτει ένα πολύ ακριβό μπάτζετ συμβολαίων, σε σύγκριση με τα έσοδά της, γεγονός που ενδεχομένως να την υποχρεώσει στη μείωση του ρόστερ της από 24 σε 21 παίκτες. Επίσης, παρουσιάστηκε ένα θέμα με την τιμή της μετοχής, το οποίο οι Ρωμαίοι δικαιολόγησαν στην μόλις προ τριετίας αλλαγή στο ιδιοκτησιακό. Όσο για το άνοιγμά της στο μέτωπο των μεταγραφών, αυτό εκτιμάται στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο σύλλογοι δεν κινδυνεύουν με πρόστιμο, όπως στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, αλλά με πολύ βαρύτερες ποινές, όπως η μείωση του ρόστερ τους, όπως αναφέραμε παραπάνω ή ακόμη και ο ορισμός συγκεκριμένου πλαφόν για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να καταλήξουν στον τρόπο διευθέτησης της όλης ιστορίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα