«Αγιά Σοφιά»… το γήπεδο των… στεναγμών!

Στα άκρα και με άγνωστες συνέπειες και για τις δύο πλευρές, οδηγήθηκαν οι σχέσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, με αφορμή τις διαφορετικές θέσεις που εκφράζουν στο θέμα της ανέγερσης της «Αγιάς Σοφιάς».

Μετά την προσφυγή μερίδας πολιτών κατά του έργου, το ίδιο μονοπάτι αποφάσισε να ακολουθήσει και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, με τον Δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο, να προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του νέου γηπέδου, με τους όρους που έχουν αποφασιστεί. Ο Δήμαρχος εμφανίζεται θετικός στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχεται να παραχωρηθεί έκταση από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, υποστηρίζοντας πώς αν προχωρήσει το πλάνο όπως έχει παρουσιαστεί, θα ευνοηθεί επιχειρηματικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ηγείται της διοίκησης του «Δικέφαλου Αετού».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη «ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου» για την Ένωση, οι άνθρωποι της οποίας υποστηρίζουν ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις ενέργειες του Άρη Βασιλόπουλου και ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει δάκτυλος παράγοντα άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και εμφανίζει πολλές ομοιότητες με την περίπτωση του Παναθηναϊκού και του Βοτανικού, όταν οι προσφυγές διαδέχονταν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το έργο, να ξεσπάσει η κρίση και οι «πράσινοι» να περιέλθουν σε οικονομική αδυναμία, άρα και οριστική παραίτηση από το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει καλέσει σε σύσκεψη τους συνεργάτες του, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους και τις κινήσεις στις οποίες θα προβούν, ώστε να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί, ήταν η ανακοίνωση της ORIGINAL 21 κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Άρης Βασιλόπουλος υπάγεται πολιτικά στην οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που προσδίδει έντονη πολιτική χροιά στην όλη ιστορία. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι αρκετά μπλεγμένο, έχει πολλές παραμέτρους και η κατάληξή του παραμένει άγνωστη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα