Αγιοποιεί τον Ανδρέα, για να πετάξει τη ρετσινιά του «ψεύτη»

«Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;», διερωτάται με άρθρο του στην εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ένα άρθρο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ένα άρθρο στην επέτειο ίδρυσης του κόμματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου, που δείχνει την αγωνία του Αλέξη Τσίπρα να ταυτιστεί μαζί του.

Ανάλυση: Κώστας Παπαδόπουλος

Το εάν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ψεύτης το έχει κρίνει –και θα το κρίνει σε βάθος χρόνου- η ιστορία. Αναμφισβήτητα, όμως, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς άνδρες της σύγχρονης Ελλάδας. Με τα θετικά του και αρνητικά του. Διαβάζοντας, όμως, κανείς πίσω από τις γραμμές δεν μπορεί παρά να αντιληφθεί πως με τη σημερινή του κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας είχε διπλή στόχευση: Πρώτον να επισκιάσει τις εκδηλώσεις μνήμης του ίδιου του ΠΑΣΟΚ για τον ιδρυτή του, εμφανίζοντας εαυτόν λίγο – πολύ ως διάδοχο και κληρονόμο της πολιτικής παρακαταθήκης του. Δεύτερον να «αγιοποιήσει» τον πολιτικό που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανείς άλλος σε αυτόν τόπο, θέλοντας να αποτινάξει από πάνω του τη ρετσινιά του «ψεύτη».

Ο ίδιος, άλλωστε, ο πρωθυπουργός είχε πριν από κάποιες εβδομάδες παραδεχτεί κυνικά: «Αν πάτε στο δρόμο και ρωτήσετε τον κόσμο για την κυβέρνηση πολλοί θα μας πουν ψεύτες. Κανείς όμως δεν θα πει ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι». Αφήνοντας στην άκρη το δεύτερο σκέλος της τοποθέτησης του κ. Τσίπρα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μεγάλη αγωνία του είναι να αποτινάξει από πάνω του τη ρετσινία του «ψεύτη». Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, ότι «είναι και λίγο ψευτάκο ο κ. Τσίπρας»…

Πολιτική θύελλα από το άρθρο Τσίπρα

Οργισμένη αντίδραση από τη Φώφη Γεννηματά, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για «προσπάθεια που δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι ύβρις» από την πλευρά του πρωθυπουργού. Σε αυστηρό τόνο στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ακόμα ότι «ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους Έλληνες, ο λαθρέμπορος ελπίδας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της “Αλλαγής” πράξη».

«Η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, με τον πρώην βουλευτή του κόμματος Αλέξη Μητρόπουλο να σημειώνει με νόημα ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα κατέβαζε ποτέ τα παντελόνια του στον Σόιμπλε». Για προσπάθεια που προκαλεί θυμηδία έκανε λόγο σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι«ο Ανδρέας Παπανδρέου έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους πολιτικούς προγόνους του κ. Καμμένου, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τα ιδεολογικά τους τέκνα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα