Αγωνία για το διήμερο φωτιά

Το διήμερο φωτιά, όπως το έχουν χαρακτηρίσει περιμένουν όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο λόγος για το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 2 και 3 Σεπτεμβρίου, όπου υπάρχει η συνάντηση των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού και η επομένη όπου θα εορτασθούν στην Πάτρα τα 42α γενέθλια του κόμματος.
Κατ’ αρχάς υπάρχει η συνάντηση της Παρασκευής που εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον του εγχειρήματος της ίδρυσης νέου φορέα με την συμπόρευση των μελών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού της Δράσης και των άλλων κινήσεων του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Πιθανό ναυάγιο αυτής της συνάντησης των τεσσάρων (Στ. Ξεκαλάκης και Χρ. Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιόδρας και Π. Αβραμίδης από το Ποτάμι) θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της επιχειρούμενης προσπάθειας σύγκλισης. Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι η κ. Γεννηματά είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει και άλλο σε όσα ζητεί ο κ. Θεοδωράκης, καθώς επιθυμούν την επιτυχία του εγχειρήματος. Μάλιστα φέρνουν ως τελευταίο παράδειγμα το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε τη διενέργεια κατά τόπους ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψηφίους κατά την περίοδο πριν από τις ενδοκομματικές εκλογές. Από το Ποτάμι διατηρούν χαμηλούς τόνους, ωστόσο είναι σαφές ότι στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη επικρατεί σκεπτικισμός για το εγχείρημα.
Στη Χαρ. Τρικούπη ήδη λαμβάνουν τα μέτρα τους. Την Παρασκευή που πέρασε σε κλειστή σύσκεψη αποφασίστηκε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της κ. Γεννηματά στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου φορέα είναι και η κάθοδος του κ. Θεοδωράκη. Κρίθηκε ότι μια ανοικτή διαδικασία για εκλογή αρχηγού της… Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ήταν μάλλον περιττή. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η διαδικασία προχωρήσει κανονικά, είναι πολύ πιθανόν οι υποψήφιοι να είναι αρκετοί. Εκτός από την Φ. Γεννηματά, τον Στ. Θεοδωράκη και τον Θ. Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜ.ΑΡ., το ενδεχόμενο εξετάζεται και από άλλα πρόσωπα. Υπάρχουν αυξημένες πιέσεις προς τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος έως τώρα δεν έχει εκφραστεί. Αναλόγως δεν θα πρέπει να αποκλείεται και ενεργοποίηση άλλων προσώπων, όπως ο Γ. Μανιάτης, ο οποίος είναι εξαιρετικά δραστήριος, καθώς έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών στην προσπάθεια για τη νέα Κεντροαριστερά. Τέλος δεν θα πρέπει να αποκλείεται η συμμετοχή εκπροσώπων της νεότερης γενιάς και από το Ποτάμι στο ευρύτερο πλαίσιο των συνεργασιών που έχουν γίνει με το κόμμα της Σεβαστουπόλεως.
Ο εορτασμός
Την ίδια ώρα οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ προκειμένου να υπάρξει επιτυχία στον εορτασμό για τα 42α γενέθλια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου. Οι φετινοί εορτασμοί για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα, την γενέτειρα των Παπανδρέου. Όσον αφορά την τοποθεσία επελέγη ο πολυχώρος “Πολιτεία” που βρίσκεται στα Παλιά Σφαγεία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ, θα απευθύνουν χαιρετισμό, τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, καθώς και ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου .
Με αυτή την εκδήλωση κλείνει ένας κύκλος εκδηλώσεων του ΙΣΤΑΜΕ με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Τέλος για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Κώστας Σκανδαλίδης, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Σήφης Μπουζάκης.
Όλοι στην Χαριλάου Τρικούπη ελπίζουν ότι η συνάντηση των αντιπροσωπειών ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού θα ολοκληρωθεί με μία μίνιμουμ συμφωνία, οπότε ο εορτασμός θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα