Αγωνία στο… κόκκινο μετά τον σεισμό των 4,4R στην Αττική

Ήταν λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, όταν μία σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 27 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας, ταρακούνησε για τα καλά τους κατοίκους της Αττικής.

O σεισμός ήταν επιφανειακός και για αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, οι περισσότεροι κάτοικοι αναστατώθηκαν, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γ. Χουλιάρα προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 Ιανουαρίου όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο και διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γ. Παπαδόπουλο, οι σεισμικές δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Λέκκα, ο οποίος μίλησε στον τ/σ ΣΚΑΙ, ο σεισμός αυτός είναι συνέχεια σεισμικών δομήσεων που υπήρξαν την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή. «Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος, πρέπει να ηρεμήσουμε» σημείωσε ο κ. Λέκκας. «Μικρά τα ρήγματα και δεν μπορούμε να έχουμε από αυτήν την περιοχή μεγάλους σεισμούς» τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα