Αγωνιούν για την ενότητα

Ανεβαίνουν οι εσωκομματικές… στροφές των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, μετά την διήμερη συζήτηση στη Βουλή, όπου αξιοποιήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς εν δυνάμει προέδρους του κόμματος για να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους, ενώ αρχίζει η μάχη σε όλα τα επίπεδα: περιοδείες, ομιλίες, συνεντεύξεις, παρεμβάσεις στο διαδίκτυο, άρθρα, κ.α.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί επιλέγουν εκ διαμέτρου αντίθετη στρατηγική, ενώ οι στρατοί αρχίζουν σιγά-σιγά να διαμορφώνονται με πολλούς βουλευτές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο διάσπασης την επόμενη μέρα στη Ν.Δ., ενώ σε ορισμένα πολιτικά γραφεία συζητούν τις πληροφορίες που υπάρχουν για αλλαγή των δεδομένων στην κούρσα της διαδοχής.

Στο παρασκήνιο, όπως καταγράφηκε και στη Βουλή σε όλα σχεδόν τα «πηγαδάκια» των νεοδημοκρατών βουλευτών, υπάρχει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός για την ενότητα της παράταξης. Οι υποψήφιοι αρχηγοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί και ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους ενόψει των εκλογών, η ημερομηνία των οποίων ενδεχομένως να «κλειδώσει» και σήμερα το απόγευμα κατά τη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνει κυρίως βάρος στην Βουλή, όπως φάνηκε και από τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπου χάραξε διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο πλέον υιοθετεί σκληρό ροκ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να ενισχύσει την πρωθυπουργική του εικόνα με διάφορες κινήσεις, όπως π.χ. τη σημερινή του επίσκεψη στην Κύπρο και την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκινάει περιοδείες, με αέρα αμερικάνικο, με πούλμαν σε όλη την Ελλάδα, επιμένει ότι κινείται απέναντι στα πολιτικά τζάκια και τις οικογένειες της δεξιάς, ενώ προκρίνει μια ριζοσπαστική δεξιά και δεξιό ακτιβισμό.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινιάζει σήμερα το απόγευμα το εκλογικό του κέντρο στην Αθήνα, στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ ο πρώτος σταθμός των περιοδειών του θα είναι η Πάτρα, όπου θα μιλήσει στους νεοδημοκράτες.

Ερωτηματικά για το ντιμπέιτ

Άγνωστο είναι εάν οι υποψήφιοι αρχηγοί της Ν.Δ. συμμετάσχουν όλοι σε ένα κοινό ντιμπέιτ. Μπορεί η διοίκηση της ΕΡΤ να έσπευσε να στείλει επιστολή –υπάρχουν ακόμα αιτήματα από Star και Alpha – στους υποψηφίους αρχηγούς, αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά κατά πόσο θα γίνει.

Και αυτό διότι, ήδη, οι Κυρ. Μητσοτάκης και Αδ. Γεωργιάδης εμφανίζονται θετικοί, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης αν και δεν είναι αρνητικός θέλει να συζητηθούν διάφορα θέματα στην ΚΕΦΕ, ενώ ο Απ. Τζιτζικώστας συμφωνεί εάν συμμετάσχουν όλοι. Πάντως εάν συμφωνήσουν, το σίγουρο είναι ότι θα γίνει μόνο ένα ντιμπέιτ και αυτό στην κρατική τηλεόραση για ευνόητους λόγους.

Θα γίνουν όμως σίγουρα οι δυο συνδιασκέψεις που έχει προτείνει ο Βαγγ. Μεϊμαράκης και συζητείται ακόμα η πρόταση του Απ. Τζιτζικώστα να αυξηθούν αυτές οι εσωκομματικές συνάξεις σε πέντε όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα. Εάν γίνουν οι δυο συνδιασκέψεις, υπάρχουν σκέψεις να συμμετάσχουν πάρα πολλοί πολίτες και να μεταδοθούν και τηλεοπτικά από όσα κανάλια επιθυμούν.
 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα