Αδειάζουν οι τσέπες των φορολογουμένων μέχρι τέλος του 2017

Και μόνο το γεγονός ότι ξεκινάει η σχολική χρονιά και μέσα 30 ημέρες πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η πρώτη του ΕΝΦΙΑ, αρκούν για να χαρακτηριστεί ο Σεπτέμβριος ως ο πιο «καυτός» φορολογικά μήνας.

Στη συνέχεια ο Οκτώβριος έχει τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο Νοέμβριος έχει την τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Βαριά φορολογία περιμένει τους πολίτες και τον Δεκέμβριο, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν εκτός από την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού τους. Ο «χορός» των φόρων παίρνει τέλος τον Ιανουάριο του 2018 με την πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Σε όλα αυτά δεν έχουμε καν αναφέρει τις ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών που είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν.

Ο ΕΝΦΙΑλτης συνεχίζεται παρά τις υποσχέσεις Τσίπρα

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και φέτος «ακριβός» για 6,3 εκατομμύρια φορολογουμένους, καθώς υπολογίζεται με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς υπερβαίνουν ακόμη και πάνω από 50% τις τιμές της αγοράς.

Αυτό σημαίνει ότι διαφορές σε σχέση με το 2016 δεν θα υπάρξουν, ενώ, παρότι ο εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι οι εισπράξεις θα κινηθούν κοντά στα 3 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αγροτεμάχια δεν φορολογούνται με συμπληρωματικό φόρο ακινήτων ούτε και φέτος, ενώ δεν υπάρχουν για εκπτώσεις στον φόρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα