Αδελφή μακελάρη: Γιατί σκότωσε 22 άτομα στο Μάντσεστερ

Τους λόγους που τον έκαναν τον τζιχαντιστή να σκοτώσει 22 άτομα, πολλά από αυτά παιδιά, σε συναυλία στο Μάντσεστερ , εξήγησε η αδελφή του που έφερε στο φως άγνωστες πτυχές για το παρελθόν του μακελάρη.

Εκδίκηση για τα εκρηκτικά που οι ΗΠΑ ρίχνουν  στα παιδιά στη Συρία ήθελε να πάρει ο βομβιστής του Μάντσεστερ, όπως ισχυρίστηκε η αδελφή του μιλώντας στην WSJ.

«Νομίζω ότι είδε παιδιά, παιδιά μουσουλμάνων, να πεθαίνουν παντού, και ήθελε εκδίκηση», είπε  Τζομάνα Αμπέντι στην αμερικανική εφημερίδα και συνέχισε: «Είδε τα εκρηκτικά που η Αμερική ρίχνει στα παιδιά στη Συρία και ήθελε εκδίκηση. Αν το κατάφερε αυτό είναι ανάμεσα στον ίδιο και τον Θεό».

Πάντως, περιέγραψε τον αδερφό της ως ένα ευγενικό και γεμάτο αγάπη άνθρωπο και δήλωσε ότι εξεπλάγη που πυροδότησε τη βόμβα αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 άτομα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα, τη Δευτέρα.

Τι τον επηρέασε για να σκοτώσει

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το i-efimerida, φίλος της οικογένειας του καμικάζι ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία ενός 18χρονου φίλου του Αμπέντι από μία συμμορία ήταν εκείνη που τον επηρέασε. Πρόκειται για τον Αμπντούλ Ουαχάμπ Χαφιντά ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι στο Μάντσεστερ τον Μάιο του 2016.

Όπως είπε ο οικογενειακός φίλος των Αμπέντι, ο Σαλμάν στην κηδεία ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση και θεώρησε τη δολοφονία έγκλημα μίσους. Όπως τόνισε, στη συνέχεια ο Αμπέντι έγινε ιδιαίτερα θρήσκος και άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Το γεγονός ότι ο Σαλμάν Αμπέντι επηρεάστηκε από το θάνατο του φίλου επιβεβαίωσε χθες και πριν συλληφθεί στους NYT και ο πατέρας του, Ραμαντάν.

Και ο πατέρας του καμικάζι και ο αδερφός του Χασέμ συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Λιβύη, με τον δεύτερο να συλλαμβάνεται με την υποψία ότι έχει δεσμούς με τον ISIS.

Ο Χασέμ που γνώριζε λεπτομέρειες για την επίθεση που θα πραγματοποιούσε ο αδερφός του, σύμφωνα με Λίβυο αξιωματούχο βρισκόταν υπό στενή επιτήρηση για ενάμιση μήνα πριν τη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της Λιβύης.Από την άλλη, αξίζει αν σημειωθεί ότι και ο 23χρονος μεγαλύτερος αδερφός του Σαλμάν Αμπέντι, ο Ισμαήλ, συνελήφθη στο νότιο Μάντσεστερ. Παράλληλα χθες τέθηκε υπό κράτηση και ο θείος τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η μητέρα του βρίσκεται υπό κράτηση.

Τέλος, την Τετάρτη υπονοήθηκε ότι για τη συμπεριφορά του Αμπέντι είχαν ήδη γίνει δύο κλήσεις στην αντιτρομοκρατική γραμμή της αστυνομίας, και η οικογένειά του είχε επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες ότι είναι επικίνδυνος.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η αστυνομία ερευνά πιθανές σχέσεις ανάμεσα στην επίθεση στο Μάντσεστερ με τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα