Αδιόριστοι κι απλήρωτοι!

Στήριξη από την Πολιτεία για τα κατορθώματά τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ζήτησαν οι Ελληνες Παραολυμπιονίκες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (7/10) στη Βουλή των Ελλήνων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Είχα την τύχη και την ευτυχία να κατακτήσω 4 μετάλλια. Η πορεία απαιτεί υπεράριθμες προσπάθειες για να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να αναδειχθείς στον καλύτερο αθλητή του κόσμου. Τα προβλήματά μας, καθιστούν το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Χωρίς τους γονείς μας τίποτα δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα» είπε ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης στην Μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή και συνέχισε: «Κύριε πρωθυπουργέ, υπουργοί, και βουλευτές δυο ζητήματα πρέπει να επιλύσετε άμεσα. Είμαστε αδιόριστοι. Οι αθλητές δεν έχουν κανένα εισόδημα μόνο τη στήριξη της οικογένειας. Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι κορυφαίοι αθλητές δεν έχουν λάβει τις νόμιμες αμοιβές από το 2013 μέχρι σήμερα. Κύριε πρωθυπουργέ εμείς οι αθλητές ζητάμε μόνο αυτά που όρισε ο νόμος έχοντας ήδη υποστεί τεράστιες περικοπές. Σας ευχαριστούμε για τις τιμές αλλά μην μείνετε μόνο σε αυτές».

Ανάλογη έκκληση απηύθυνε ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης της Αρσης Βαρών Κώστας Μάμαλος: «Είναι μεγάλη μας τιμή. Εμείς δώσαμε την ψυχή μας και την καρδιά μας. Όλα τα παιδιά λέγονται Ολυμπιονίκες. Είναι μεγάλη τιμή που δώσανε αίμα και ψυχή. Κάποια παιδιά είναι αδιόριστοι στο δημόσιο. Είμαι αδιόριστος από το 2009. Δεν είναι αδικία να έχω φέρει μετάλλια και να μην έχω διοριστεί; Εύχομαι όλα τα παιδιά να προχωρήσουν και να τα καταφέρουν».

Αφού άκουσε με προσοχή τα λεγόμενα των Παραολυμπιονικών, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, στο οποίο ορίζεται ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Απευθυνόμενος προς τους αθλητές με αναπηρία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Πολιτεία προχωρεί σε αυτή την κίνηση «ως μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά, αλλά και ως μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πως η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα