Αθανασιάδης: «Πρότυπό μου ο Νικοπολίδης»

Για τον στόχο του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα μίλησε ο τερματοφύλακας της θρακικής ομάδας, Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το πρότυπό του ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League:
Ποιος ήταν ο στόχος σας στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου; Έχει διαφοροποιηθεί μετά από 25 αγωνιστικές;
«Όλοι εξαρχής λέγαμε ότι και φέτος ο στόχος της ομάδας θα είναι η παραμονή στην κατηγορία, παρόλο που είχαν αυξηθεί οι προσδοκίες μετά την καλή πορεία που κάναμε πέρυσι. Επομένως, δεν έχει διαφοροποιηθεί».

Πως κρίνεις την φετινή αγωνιστική σας παρουσία;
«Είναι μια δύσκολη σεζόν για εμάς. Δεν ξεκινήσαμε όσο καλά θα θέλαμε, άλλαξε κι ο προπονητής στη συνέχεια. Θεωρώ πως έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας σε αρκετά παιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις ήμασταν άτυχοι και χάσαμε βαθμούς, που αν τους είχαμε τώρα πιθανότατα θα ήμασταν σε καλύτερη θέση. Έχουμε δύσκολο έργο ως το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά είναι στο χέρι μας να πετύχουμε το στόχο της παραμονής».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το πλεονέκτημά σου και σε ποιον τομέα θα πρέπει να βελτιωθείς;
«Σίγουρα έχω κάποια θετικά στοιχεία, στις εξόδους για παράδειγμα ή στις τοποθετήσεις μου κάτω από την εστία, ωστόσο είμαι σε μια ηλικία που μπροστά μου έχω σίγουρα πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μου. Ένας από αυτούς είναι και η επαφή με την μπάλα, η τεχνική μου δηλαδή, που είναι στοιχείο απαραίτητο για ένα σύγχρονο γκολκίπερ».

Πόσο σημαντικό είναι το ύψος ενός τερματοφύλακα για την επαγγελματική του σταδιοδρομία;
«Είναι σημαντικό το ύψος, αλλά και το να είσαι πάρα πολύ ψηλός, όσο κι αν βοηθάει σε ορισμένα κομμάτια του παιχνιδιού, δεν είναι και το καλύτερο, γιατί μπορεί να σε κάνει δυσκίνητο κι όχι τόσο ευέλικτο κάτω από τα δοκάρια».

Ποιόν τερματοφύλακα είχες ή έχεις ως πρότυπο και γιατί;
«Από μικρός είχα σαν πρότυπο τον Αντώνη Νικοπολίδη, που ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες, με άριστες τοποθετήσεις κάτω από την εστία. Μπορούσε χάρη σε αυτήν του την ικανότητα να κάνει μια δύσκολη φάση για τον τερματοφύλακα να μοιάζει εύκολη. Αυτή τη στιγμή μου αρέσει πολύ ο Νόιερ. Είναι ένας εξαιρετικός σύγχρονος γκολκίπερ».

Από που αντλείς την δύναμη και το πείσμα σου να αγωνίζεσαι και να γίνεσαι ακόμα καλύτερος;
«Η οικογένειά μου με έχει στηρίξει πολύ σε ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα και σίγουρα πάντα έχω στο μυαλό μου τους δικούς μου ανθρώπους όταν αγωνίζομαι και προπονούμαι κι αντλώ από αυτούς δύναμη και κίνητρο για να γίνομαι καλύτερος».

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου όνειρο;
«Σίγουρα, θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ σε μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα που κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά το μεγαλύτερό μου όνειρο θα ήταν κάποια στιγμή να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο».

Θα ήθελες να αγωνιστείς σε άλλη ελληνική ομάδα;
«Αν μου δοθεί η δυνατότητα στο μέλλον θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή, όμως, το μυαλό μου είναι αποκλειστικά και μόνο στον Πανθρακικό και στο πώς θα ολοκληρώσουμε επιτυχημένα τη σεζόν».

Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
«Ξεκουράζομαι, περνάω χρόνο με τους συμπαίκτες μου και βλέπω πολλές ταινίες».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Πανθρακικού;
«Ξέρουμε ότι έχουμε στεναχωρήσει κάπως τον κόσμο μας μέχρι τώρα, ωστόσο θέλουμε όσους αγαπούν τον Πανθρακικό δίπλα μας σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές, ώστε ενωμένοι να κρατήσουμε την ομάδα στη Super League».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα