Αθλητικό νομοσχέδιο: Το «καυτά» άρθρα εκτός καταστατικών UEFA και FIFA

Όταν σου σημαδεύουν το υπογάστριο χώρο, λογικό είναι να προσπαθήσεις να αποφύγεις την κρούση και τον πόνο… Αν προσπαθήσεις να αλλάξεις τους κανόνες του ποδοσφαίρου, να καταργήσεις το πέναλτι ή να αυξήσεις τα 90 λεπτά σε 200, η UEFA και η FIFΑ μπορεί και να κάτσουν να το συζητήσουν. Δεν είναι δα κλοτσιά στα αχαμνά, είναι ίσως μία αλλαγή ένδυσης. Δεν πρόκειται ποτέ, όμως, μα ποτέ να συζητήσουν μία μετατροπή στον βασικό πυλώνα λειτουργίας των Ομοσπονδιών, δηλαδή τα λεφτά που βγάζουν από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, διότι κάτι τέτοιο θα πόναγε πολύ…

Όταν λοιπόν ο κ. Κοντονής έρχεται με το νέο του νομοσχέδιο να ρισκάρει, ναρκοθετώντας πιθανές πηγές εσόδων της UEFA – όπως η αποβολή με απόφασή του των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς οργανώσεις– οι πώς να μην ταραχτούν ταυτόχρονα και δύο Ομοσπονδίες και να φτάσουν στο σημείο να συνυπογράψουν επιστολή προς την κυβέρνηση; Ιδίως όταν η ελληνική πολιτεία «ποιεί την νήσσα» για προβλήματα εντός των τειχών και θεωρεί υπεύθυνες τις Ομοσπονδίες. Και άντε κατηγορείς τις Ομοσπονδίες, και άντε θέλεις τακτικούς δικαστές και το παίζεις αυστηρός με τα γήπεδα και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια! Είναι ποτέ δυνατόν η UEFA να δεχθεί μία κυβέρνηση να μπορεί να τιμωρεί με αποκλεισμό τις ομάδες που μετέχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα έτσι αυθαίρετα, τινάζοντας τηλεοπτικά πακέτα δισεκατομμυρίων που έχει συνάψει η Ομοσπονδία με τις τηλεοράσεις 208 χωρών; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Αν αυτό δεν το αντιληφθούν οι ενδεχομένως άσχετοι με τον κόσμο του ποδοσφαίρου άνθρωποι του κ. Κοντονή, εκείνοι που τον έσπρωξαν προς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Και πρέπει να το καταλάβουν άμεσα. Να είναι προετοιμασμένοι τώρα που έρχονται και πάλι ο Ιφαντίνο και ο Πλατινί

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Κάλεσμα σε UEFAκαι FIFA στη συζήτηση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Την πρόθεσή του να καλέσει τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA στη συζήτηση για το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο, που θα γίνει την Τρίτη (28/4) στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Αλαφούζο και πράγματι ο Ινφαντίνο τη δέχθηκε και ο παράγοντας της UEFA έρχεται άμεσα για συζητήσεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις του να καταργήσει το αυτοδιοίκητο, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί τη λογική των τελεσίγραφων που προβάλλουν οι διεθνείς ομοσπονδίες στην ελληνική κυβέρνηση. Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η πόρτα της ΓΓΑ είναι πάντα ανοιχτή σε όλους τους προέδρους των ΠΑΕ και πάντα με προσοχή θα ακούσουμε όσα έχουν να μας πουν. Η χθεσινή ανακοίνωση ισχύει από το Α μέχρι το Ω. Διαβάζοντας χθες τη συνέντευξη του κυρίου Ινφαντίνο είδαμε ένα φως να βρεθεί μια λύση από έναν εποικοδομητικό διάλογο. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά η UEFA αναγνωρίζει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς ήρθε η ανακοίνωση των δύο διεθνών ομοσπονδιών που ήταν τελεσιγραφικού χαρακτήρα και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να απέχει της νομοθετικής διαδικασίας με βάση τελεσιγραφικές εντολές.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να ακυρώσει το αυτοδιοίκητο ή να λειτουργήσει ώστε να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις μας δεν θα γίνουν στο δίλημμα ή αποδέχεστε τις παθογένειες και τη σήψη ή αποκλείουμε τις ελληνικές ομάδες. Καλούμε την UEFA και τη FIFA να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πρωτοβουλίες. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε σε ένα πνεύμα συνεργασίας».

Σύμμαχός του ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος τάχθηκε υπέρ του Σταύρου Κοντονή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει η κρατική παρέμβαση να είναι μελετημένη και να έχει στόχο την εξάλειψη φαινομένων παρακμής. Χαρακτηριστικά είπε: «Έχει από όλους μας διαπιστωθεί ότι το ποδόσφαιρο με τη σημερινή του μορφή δεν μας αξίζει. Όταν η βία, η διαφθορά, η ανυποληψία κυριαρχούν σε ένα χώρο που πρέπει να είναι “φάρος” για τους νέους, τότε η πολιτεία οφείλει να παρέμβει και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Πρέπει ακόμη να εντάσσονται στους διεθνείς κανόνες που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου, που με την εφαρμογή τους το ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε ζηλευτά επίπεδα. Επισημαίνω ότι η παρέμβαση της Πολιτείας πρέπει να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα, χωρίς να έλθει αντιμέτωπη με τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και να υποστεί κυρώσεις απομονωτισμού, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία χώρα του κόσμου

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα