Αιγύπτιοι ερευνητές: Δεν έριξαν τζιχαντιστές το ρωσικό αεροσκάφος με τους 224 νεκρούς

Δεν προκύπτει τρομοκρατική ενέργεια στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου με το χαμό 224 ατόμων, σύμφωνα με Αιγύπτιους ερευνητές, παρά το γεγονός ότι Ρώσοι μιλούν για βόμβα, και οι τζιχαντιστές του ISIS ανέλαβαν την ευθύνη

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για το δυστύχημα δήλωσε πως «η τεχνική ερευνητική επιτροπή μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάτι που να υποδεικνύει παράνομη ή τρομοκρατική ενέργεια».

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε έκρηξη βόμβας, ενώ το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη.

Μάλιστα, στις αρχές Νοεμβρίου, ευρωπαίοι ερευνητές που ανέλυσαν τα δυο «μαύρα κουτιά» του ρωσικού αεροσκάφους, δήλωσαν κατηγορηματικά στο France 2 ότι η πτώση δεν οφείλεται σε ατύχημα.

Όπως ανέφεραν, ο καταγραφέας φωνής στο πιλοτήριο του αεροσκάφους έδειξε πως υπήρξε έκρηξη, και ο καταγραφέας δεδομένων της πτήσης επιβεβαιώνει πως η έκρηξη δεν ήταν τυχαία, ενώ δεν υπάρχει ένδειξη μηχανικής βλάβης κατά το αρχικό μέρος της πτήσης.

Για ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας είχαν κάνει λόγο τόσο ο βρετανός πρωθυπουργός όσο και ο αμερικανός πρόεδρος, όμως η Αίγυπτος είχε αποφύγει να τοποθετηθεί, παραπέμποντας στην έκθεσή της που θα δίνονταν στη δημοσιότητα αργότερα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα