Ακόμα δεν το είδαμε, σφάζονται για το μέρισμα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που οι θεσμοί ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους για το πολυδιαφημισμένο μέρισμα, Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το που και πως θα μοιραστεί. Στο νέο επεισόδιο πρωταγωνιστές είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο υπουργός Επικρατείας παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων έθεσε το ερώτημα εάν ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει ή όχι την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Αν, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν τελικά θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση».

Και η απάντηση ήρθε από την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η οποία ξεκαθάρησε πως  «το υπερπλεόνασμα προέρχεται από μία αβάσταχτη φορολογία και γι’ αυτό έκανε συγκεκριμένη πρόταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, εάν δοθεί κοινωνικό μέρισμα να πάει στους μακροχρόνια ανέργους και στην επιστροφή του ΕΝΦΙΑ». «Είναι πολύ συγκεκριμένη η πρόταση. Αν λοιπόν αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει διάλογο με τη ΝΔ πάνω σε αυτό το θέμα, εδώ είμαστε, την πρόταση την καταθέσαμε» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Εν τέλει λεφτά υπάρχουν αλλά δεν έχουμε τι να τα κάνουμε!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα