Ακόμα ψηλώνει ο Αντετοκούνμπο

Το παιδί-θαύμα, προϊόν του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους Αμερικανούς με τα φυσικά του προσόντα και το ταλέντο του.

Η προσαρμοστικότητα που δείχνει είναι αξιομνημόνευτη αν αναλογιστεί κανείς πως μέσα σε ένα καλοκαίρι από την Α2 της Ελλάδας μεταπήδησε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, και μάλιστα μέσα από τις ολιγόλεπτες συμμετοχές του φροντίζει πάντα να είναι θετικός για την ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς.

Η «Αντετοκουνμπο-μάνια» των Αμερικανών τους οδηγεί να ασχολούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση μαζί του και τελευταία αφορμή ήταν η φυσική του ανάπτυξη.

Τον περασμένο Ιούνιο, όταν επελέγη στο draft του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε ύψος 2 μέτρα και 6 εκατοστά. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για ένα παιδί 12 ετών, σύμφωνα με τους γιατρούς, το σώμα του νεαρού φόργουορντ έχει ακόμα τρεισήμισι χρόνια ανάπτυξης, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 2.13 μέτρα.

Μάλιστα, ο 18χρονος άσος των Μιλγουόκι διαθέτει πολύ μακριά άκρα με τα χέρια του να έχουν άνοιγμα 224 εκατοστά.

«Έχει ύψος 2,08μ. κι είναι 18 χρονών και δεν συναντάς συχνά τέτοιο επίπεδο ικανοτήτων. Κάνει πράγματα που σου προκαλούν το ενδιαφέρον όταν είναι στο παρκέ. Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να τον εξελίσσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να του επιτρέπουμε να ωριμάσει», ανέφερε από την πλευρά του ο προπονητής του, Λάρι Ντρου, στην εφημερίδα «The Journal Times Online».

Άλλωστε, αυτός είναι και ο φετινός στόχος των Μπακς. Οι πιθανότητες να προλάβουν τα play-off είναι ελάχιστες αφού είναι η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ (3-15) και η πρόοδος μονάδων όπως ο Αντετοκούνμπο φαντάζει αυτοσκοπός.

Αντίστοιχη ήταν η περίπτωση του Πολ Τζορτς των Ιντιάνα Πέισερς, ο οποίος ψήλωσε 6 ολόκληρα εκατοστά το καλοκαίρι που πέρασε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα