Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε κοντά στην έξοδο στις αγορές

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο στις αγορές, αλλά ο βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επιστροφή στην κανονικότητα, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η επανάκτηση κοινωνικών δικαιωμάτων, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Παραλλήλως ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η συμφωνία με τους εταίρους στέλνει ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές, τονίζοντας ότι «το σημαντικότερο θέμα της συμφωνίας είναι η ξεκάθαρη αναφορά ότι το καλοκαίρι του 2018 τελειώνουμε με τα μνημόνια».

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο για άμεση έξοδο στις αγορές. «Θα θέλαμε να δούμε περισσότερα, αλλά βλέπουμε τη θετική αντίδραση των αγορών» είπε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι τώρα πρέπει να δούμε την ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και σε διάρκεια.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ελλάδα της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ελέγχει το ελληνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα