Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα

«Θα μιλήσω για το αύριο για το μεγάλο στοίχημα που ανοίγεται μπροστά μας , το μεγάλο καθήκον της στιγμής είναι κοινό για όλους μας. Να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί και να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τιμώμενη χώρα την Κίνα, με την οποία όπως είπε «συνδεόμαστε με ειλικρινή φιλία και αλληλοεκτίμηση εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ειδικά όμως τα τελευταία χρόνια εμβαθύνουμε διαρκώς τη συνεργασία μας με οικονομικές και πολιτιστικές ανταλλαγές».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να απαντήσουμε με ποια μέτρα με ποιους θεσμούς να οργανώσουμε την Ελλάδα του αύριο ώστε η έξοδος από τα μνημόνια να μην είναι επιστροφή στο παρελθόν. Να διαμορφώσουμε τις πολιτικές και τους θεσμούς που θα εγγυώνται ότι η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει στο παρελθόν» και επισήμανε ότι «χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα».

«Υπερκαλύψαμε τους στόχους του προγράμματος για τα πρωτογεννή πλεονάσματα και αυτό ενίσχυσε την διαπραγματευτική μας ικανότητα. Η χώρα αναβαθμίζεται και γίνεται πάλι στρατηγικός εταίρος των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη», είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος προσανατολίζεται για πρώτη φορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της πολιτικής του και μίλησε για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που «αποτελούν εξαιρετικό οιωνό», σημείωσε ότι «η αλλαγή του κλίματος και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης δεν είναι τυχαίο γεγονός» και αναφέρθηκε στην πρόοδο που σημειώθηκε όσον αφορά την παράδοση βασικών οδικών αξόνων για τους οποίους είπε ότι είχαν αφεθεί στην τύχη τους.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το «όραμα για το ψηφιακό δημόσιο του 2020», είπε ότι είναι θέμα ημερών ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ σε ότι αφορά τα μνημόνια επανέλαβε ότι «είμαστε πια σε θέση να ξεφύγουμε οριστικά από την παγίδα της επιτροπείας».

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έχει ι αντιστραφεί η τάση μείωσης της σταθερής απασχόλησης, ότι κάθε χρόνο η ανεργία υποχωρεί, ενώ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά το τέλος του 2017

Ειδικά για την Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση την θέλει επίκεντρο των Βαλκανίων και σημείωσε ότι το ενδιαφέρον του δεν είναι επικοινωνιακό.

Τέλος ανέφερε ότι «σε ένα χρόνο η χώρα θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ εκτός μνημονίων και εκτός ασφυκτικής επιτροπείας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα