Αλέξης Τσίπρας: Η Κως επιστρέφει στην κανονικότητα

«Λεπτό προς λεπτό το νησί επιστρέφει στην κανονικότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τον σεισμό στην Κω, υποδεχόμενος την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο θυμάτων, επισήμανε ότι στην περιοχή μας καταγράφονται πολλοί σεισμοί και ότι πρέπει να ζήσουμε με αυτό.

Από την πλευρά της η κ. Μογκερίνι εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε παραλλήλως ότι το συγκεκριμένο νησί έχει ήδη  αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες διαφόρων ειδών, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση και στο βάρος που έπεσε εξαιτίας της στην Κω.

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι γνωρίζουμε τις δυσκολίες και έχουμε τρόπους να τις υπερβαίνουμε με την κ. Μογκερίνι να συμπληρώνει «και είμαστε μαζί σας».

Σε ό, τι αφορά το Κυπριακό, κατά την συνάντηση,  ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αναζητούμε μία δίκαιη λύση, ενώ η κ. Μογκερίνι εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τον ρόλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις και προσωπικά για τον ρόλο του πρωθυπουργού.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για τον ρόλο της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ο προσωπικός σας ρόλος -ακόμα και από απόσταση- στο Κραν Μοντανά ήταν ιδιαίτερα σημαντικός» τόνισε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόσθεσε τέλος ότι «η ΕΕ παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην εξεύρεση βιώσιμης θετικής λύσης για το Κυπριακό. Είναι προτεραιότητα για εμένα προσωπικά και για ολόκληρη την Ένωση».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα