Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται πλέον σε έναν ασφαλή δρόμο

Η  χώρα βρίσκεται πλέον σε έναν ασφαλή δρόμο μετάβασης προς την σταθερότητα και την ανάπτυξη, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της Ομιλίας του στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στη Λαμία.

Σε χιουμοριστικό πνεύμα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι καταλαβαίνει απολύτως, αν λάβει υπόψη του και τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι και λίγα μας είπε ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης που έκανε και κριτική στην ομιλία του προς την κυβέρνηση.

Και πρόσθεσε: «θέλω να διαβεβαιώσω όλους και τον περιφερειάρχη, ότι ο αντίλογος είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατίας μας και βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στη στοιχειώδη συνεργασία και συνεννόηση». Στο σημείο αυτό μάλιστα έκανε λόγο για ειλικρινή συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια, τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση σε τοπικό, κλαδικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Όχι συμφωνία, συνεννόηση», τόνισε για να προσθέσει: «Αρκεί να κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξη, το αναπτυξιακό σχέδιο σε όλες του τις πλευρές, οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί, δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις και επικοινωνιακές αντιμετωπίσεις».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα