Αλαλούμ: Αποσύρθηκε διάταξη που δεν ήξερε κανένας ποιος την έβαλε στο νομοσχέδιο

Το απόλυτο κυβερνητικό αλαλούμ επικράτησε στη Βουλή, με αφορμή μία διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που καταργούσε το απόρρητο μεταξύ δικηγόρου- πελάτη σε οικονομικές συναλλαγές. Η συγκεκριμένη ρύθμιση –που τελικά αποσύρθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή- παρεισέφρησε (άγνωστο πως!) στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις».

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος σε επιστολή του ζητούσε την απόσυρση της εν λόγω διάταξης. «Η προτεινόμενη –πλήρως αόριστη κατά περιεχόμενο-  ρύθμιση, καταργεί συλλήβδην κάθε επαγγελματικό απόρρητο, παραγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του δικηγορικού απορρήτου και αντιβαίνει σε θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, αλλά και της ευρωπαϊκής και ενωσιακής δικαιοταξίας», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Τελικά ο κ. Κοντονής αναγκάστηκε να την αποσύρει, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να εξηγήσει πως μπήκε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Ενημερώθηκα κι εγώ από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κι η κυρία Παπανάτσιου ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρση αυτής της διάταξης, που δεν εκφράζει και τη βούληση της κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής, επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα