Αλαλούμ με τον ΕΦΚΑ – “Αόρατοι” 90.000 ασφαλισμένοι με μπλοκάκια

Απίστευτο χάος επικρατεί λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή των εισφορών του ΕΦΚΑ αφού κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκονται 90.000 ασφαλισμένοι με μπλοκάκια που δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν αφού δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη τα ειδοποιητήρια πληρωμών.

Πιο συγκεκριμένα, δύο μέρες πριν από την εκπνοή και της παράτασης για την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου η εγκύκλιος για τις εισφορές όσων είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αμείβονται από έναν ή το πολύ δύο εργοδότες με «μπλοκάκι» είτε είναι μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση σε έως δύο εργοδότες που επίσης αμείβονται με «μπλοκάκι», έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Πρόκειται για 60.000 μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση για την οποία «έκοβαν» δελτίο παροχής υπηρεσιών. Γι’ αυτούς εκκρεμεί ακόμη η έκδοση της απαιτούμενης εγκυκλίου για τον καθορισμό των εισφορών τους.

Και 31.000 μισθωτοί μηχανικοί οι οποίοι διέθεταν μπλοκάκι το 2015 δεν εμφανίζονται στο σύστημα, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί εάν εξακολουθούν να έχουν ενεργό δελτίο.

Εκκρεμότητες υπάρχουν και με τους έμμισθους δικηγόρους, καθώς δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την πάγια αντιμισθία και δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα πακέτα κάλυψης, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν εισφορές που δεν θεωρούν σωστές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα