Αλβανοί διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Μυτιλήνη

Τέλος στην δράση ομάδας Αλβανών διακινητών ναρκωτικών έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, συλλαμβάνοντας τρία άτομα ηλικίας 28, 33 και 36 ετών, ενώ ένας ακόμη 42χρονος έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα ταυτοποιήθηκε ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κατοχής, της μεταφοράς και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) Λέσβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., εδώ και περίπου πέντε μήνες είχε συσταθεί το κύκλωμα, υπό την καθοδήγηση του 42χρονου Αλβανού, με αποκλειστικό σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί της Λέσβου. Ως προς τη μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από διάφορες περιοχές της Αττικής και ακολούθως τις διέθεταν, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε υποψήφιους αγοραστές – χρήστες ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε προχθές το μεσημέρι, σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Λέσβο, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, ο 36χρονος και ο 33χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στον εσωτερικό χώρο του οχήματος και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -1.030- γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, τη συγκεκριμένη ποσότητα της ηρωίνης, τη μετέφερε ακτοπλοϊκώς στη Λέσβο, ο 28χρονος υπό την καθοδήγηση του 42χρονου, από περιοχή της Αττικής, προχθές το πρωί. Ο 28χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και συνελήφθη. Στην κατοχή των δραστών αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε μία οικία και σε ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα, το οποίο χρησιμοποιούταν για την απόκρυψη ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 1.065 ευρώ, προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών,
(4) κινητά τηλέφωνα,
(4) κάρτες sim,
πλαστικό δοχείο, μεγάλης χωρητικότητας, με υπολείμματα κάνναβης,
ακτοπλοϊκό εισιτήριο,
διάφορα έγγραφα και παραστατικά.
Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω επιβατικό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα