Αλεξιάδης: Μαζέψτε και κρατήστε όλες τις αποδείξεις

Στο θολό τοπίο που επικρατεί με τις αποδείξεις αναφέρθηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και είπε πως οι συναλλαγές με κάρτες και μέσω τραπεζών που θα χτίζουν το αφορολόγητο θα είναι υποχρεωτικές ωστόσο αυτό θα ξεκινήσει μετά τη ρύθμιση, και ως εκ τούτου μέχρι τότε θα πρέπει να συγκεντρώνουμε κανονικά τις απλές αποδείξεις για να μην έχουμε πρόβλημα.

«Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ως προς το αφορολόγητο ο υπουργός ανέφερε ότι για το 2016 οι πολίτες πρέπει για την ώρα να μαζεύουν τις αποδείξεις τις χάρτινες και όταν έρθει η ρύθμιση θα πρέπει να συλλέγουν τις ηλεκτρονικές. Ανοιχτό πάντως παραμένει αν θα υπολογίζονται στο αφορολόγητο οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ.

Ως προς το πότε θα υπάρξουν σε όλα τα καταστήματα ειδικά μηχανήματα ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου.

Για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της για  τις φορολογικές κλίμακες, σημείωσε ότι,  “δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”. “Υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη”.

“Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος από το υψηλά στα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα, συμπλήρωσε για τις κλίμακες, επαναλαμβάνοντας ότι “θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις” για το θέμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα