Αληθινό Silent Hill: Η πόλη-φάντασμα Centralia με τις «παγίδες θανάτου»

Υπάρχει όντως η αληθινή πόλη του Silent Hill; Η απάντηση είναι, σχεδόν. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει το horror film, Silent Hill παραγωγής 2006 και μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι είναι μυθοπλασία. Κι όμως…

Το 1962, μία όμορφη πόλη της αμερικανικής ηπείρου ονόματι Centralia, «μεταμορφώθηκε» σε εφιάλτη για τους κατοίκους της καθώς κάτι φαίνεται να «ξύπνησε» υπογείως της πόλης, το οποίο θύμιζε κόλαση. Συγκεκριμένα, η περιοχή καιγόταν υπογείως με αποτέλεσμα να δημιουργεί ανοίγματα τα οποία δηλητηρίαζαν τους κατοίκους με μονοξείδιο του άνθρακα.

Το Μάϊο του 1962, το ανθρακωρυχείο της πόλης παίρνει φωτιά χωρίς προφανή λόγο και τότε οι 2.000 έρχονται αντιμέτωποι με τραγικά φαινόμενα. Η φωτιά πέρασε μέσα από τους υπόγειους αγωγούς καταφέρνοντας να επεκταθεί σε όλη την πόλη. Οι δρόμοι άνοιξαν με κίνδυνο να πέσει κάποιος μέσα στις τρύπες, οι κάτοικοι λιποθυμούσαν από τις αναθυμιάσεις ενώ από τη γη ξεπηδούσε στάχτη.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά αλλά μάταια καθώς κάθε φορά που ένα σημείο έσβηνε, «γεννιόταν» άλλο. Το 1979, η θερμοκρασία της επιφάνειας του εδάφους άγγιξε τους 180 βαθμούς κελσίου. Οι κάτοικοι κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε πλέον μέλλον, στην αγαπημένη τους πόλη και αποφάσισαν να την εγκαταλείψουν σύσσωμοι.

Ένα παράδειγμα για το πόσο επικίνδυνη είχε γίνει η Centralia, ήταν ένα αγόρι όπου ξέφυγε από τον θάνατο την τελευταία στιγμή. Το 12χρονο παιδί, έπεσε μέσα σε μια πελώρια τρύπα απ’ όπου έβγαινε καπνός λόγω της φωτιάς αλλά ευτυχώς κατάφερε να βγει σώος.

Η πόλη- φάντασμα σήμερα

Οι κάτοικοι έφυγαν δίχως να πάρουν τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα η πόλη Centralia να μείνει άθικτη με έπιπλα, ρούχα, σκουπίδια, σκελετούς ζώων θύματα της φωτιάς και βαλίτσες στην μέση του πουθενά.

Η φωτιά δεν έσβησε ποτέ, και ενώ επιστήμονες έχουν πει ότι μπορεί να σβήσει σε 200 χρόνια κάποιοι θεωρούν ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στην πόλη- φάντασμα για να δουν και να αισθανθούν τον φόβο της «στοιχειωμένης» πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, υπάρχουν ακόμα 3 κάτοικοι που δεν άφησαν την Centralia και ζουν ακόμα εκεί παρά τους κινδύνους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα