Αλιβιζάτος και Τσακυράκης αναλαμβάνουν αμισθί τους 8 Τούρκους

Οι συνταγματολόγοι καθηγητές, Νίκος Αλιβιζάτος και Σταύρος Τσακυράκης, πρόκειται να υποστηρίξουν αμισθί την υπεράσπιση του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί, του πρώτου από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που πήρε άσυλο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την περίπτωση του τούρκου αξιωματικού για την οποία έγινε από την κυβέρνηση, και ειδικότερα τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα, αίτηση ακύρωσης του ασύλου.

Η συνέχεια θα δοθεί στα διοικητικά δικαστήρια όπου οι δύο καθηγητές θα συνδράμουν τους δικηγόρους της Νομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, που έχουν από την αρχή στα χέρια τους την υπόθεση. Ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Σταύρος Τσακυράκης αυτήν ακριβώς την πρωτοφανή αίτηση ακύρωσης του ασύλου θα πολεμήσουν στα διοικητικά δικαστήρια, υπερασπιζόμενοι όχι μόνο τον Τούρκο αξιωματικό αλλά το κράτος και τις αρχές δικαίου μιας ευρωπαϊκής φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ποινικό σκέλος της υπόθεσης καλύπτουν ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου Χρίστος Μυλωνόπουλος και ο Όμηρος Ζέλιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα