Αλλάζει όψη ο Σκορπιός του Ωνάση – Ξεκινά επένδυση 120 δισ. από τον Ριμπολόβλεφ

Ξεκινά η μεταμόρφωση του Σκορπιού, νησίδα της Ιονίου που αγόρασε το 1963  ο Αριστοτέλης Ωνάσης έναντι 3,5 εκατομμυρίων δραχμών, από τον Ντμίτρι  Ριμπολόβλεφ αφού η κυβέρνηση ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο ύψους 120 εκατ. ευρώ του Ρώσου μεγιστάνα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής  εγκρίθηκαν δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 181.400.000 ευρώ. Επίσης τα έργα αυτά θα έχουν σημαντικές πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στην τοπική και εθνική οικονομία.

Τι προβλέπει το σχέδιο 

Συγκεκριμένα τα έργα που εγκρίθηκαν εμπίπτουν στους τομείς των δικτύων υψηλής τεχνολογίας και του τουρισμού πολυτελείας, και είναι:

Το επενδυτικό σχέδιο ήπιας ανάπτυξης, τουριστικών υποδομών VIP Club για την προσέλκυση και φιλοξενία επισκεπτών υψηλού επιπέδου στη νήσο Σκορπιό της εταιρείας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε., ύψους 120.000.000
επενδυτικό σχέδιο υλοποίησης δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς σταθερής τηλεφωνίας (Next Generation Access – NGΑ) σε 25 περίπου Αστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα από τη Vodafone Ελλάδας, ύψους 61.400.000 ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο του Ριμπολόβλεφ προβλέπει να κατασκευαστούν 20 έως 22 βίλες εμβαδού από 500 έως 1.200 τ.μ., σπα, προπονητικό κέντρο και εστιατόρια.

Όπως έχει γίνει γνωστό η οικογένεια Ριμπολόβλεφ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 1.600 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που της επιτρέπουν οι όροι δόμησης. Σήμερα οι στεγασμένες επιφάνειες καταλαμβάνουν επιφάνεια 4.000 τ.μ..

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα