Αλλαγές στα ψυχοτεχνικά τεστ των αστυνομικών

Το τραγικό περιστατικό του στραγγαλισμού ενός 7χρονου κοριτσιού από τα χέρια του 47χρονου πατέρα της που είναι εν ενεργεία αστυνομικός των ΜΑΤ, φέρεται να οδηγεί την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο να λάβει –έστω και ετεροχρονισμένα– μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή πάντα την τραγωδία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές της διαδικασίας των ψυχοτεχνικών τεστ που περνούν οι αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του nantiareport.wordpress.com η αστυνομική συντάκτρια Νάντια Αλεξίου, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου, ο κ. Πανούσης ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για την υπόθεση. Όταν ο υπουργός πληροφορήθηκε για τον τρόπο που γίνονται οι σχετικές εξετάσεις των αστυνομικών εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του και τότε ήταν που φέρεται να εκδήλωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αλλαγές του ισχύοντα νόμου 3169/2003.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον 47χρονο πατροκτόνο αρχιφύλακα είχε το διάστημα 2003-2004 διαγνωσθεί αγχώδης διαταραχή, ενώ τα έτη 2011 και 2013 πέρασε και από αρμόδια ιατρική επιτροπή η οποία γνωμοδότησε ότι δεν συντρέχει λόγος να του αφαιρεθεί το όπλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα