Αλλαγή σελίδας για τη Μίλαν

Στην κινεζική εταιρία Rossoneri Sport Investment Lux, που συστήθηκε ακριβώς για να αποτελέσει το «συρτάρι» των μετοχών της Μίλαν, ανήκει πλέον το μεγάλο αυτό αθλητικό κλαμπ. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραχώρησε το 99,93% των μετοχών, καρπώθηκε 740.000.000 ευρώ και μετά από 31 ολόκληρα χρόνια αφήνει την ομάδα σε άλλα χέρια, κινέζικα.

Ο Κινέζος Λι Γιόνγκχονγκ που πλέον αναλαμβάνει το μάνατζμεντ – αλλά και την υποχρέωση να διευθετήσει το χρέος των 200.000.000 ευρώ της ομάδας του ιταλικού βορρά – δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης:  «Θέλω να ευχαριστώ τον κ. Μπερλουσκόνι για την εμπιστοσύνη αλλά και όλους τους οπαδούς της Μίλαν για την υπομονή που έδειξαν μέχρι σήμερα. Μόλις τώρα ολοκληρώσαμε το πιο βασικό σημείο για την αναγέννηση του συλλόγου, με την πιο ένδοξη ιστορία! Υπόσχομαι πως βήμα-βήμα θα επαναφέρουμε την θρυλική Μίλαν στην κορυφή!».

Σε αυτά τα 31 χρόνια ο Μπερλουσκόνι πανηγύρισε οκτώ πρωταθλήματα και πέντε Champions League, αλλά και μερικές εντυπωσιακές ομάδες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η Μίλαν απλά παρακολουθεί τη Γιουβέντους  να είναι το αφεντικό στην Ιταλία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα