Αλληλεγγύη και… κοκορομαχίες στο Twitter

Του Χρήστου Φασούλα

Χθες βράδυ, ΟΛΗ η Ευρώπη ήταν στους δρόμους (δια)δηλώνοντας στα θρασύδειλα τομάρια του -οποιασδήποτε μορφής- φονταμενταλισμού πως, ό,τι και να κάνουν, η μεσαιωνική βαρβαρότητα θα τσουρουφλιστεί, αργά ή γρήγορα, στην ιεροεξεταστική πυρά που ΟΙ ΙΔΙΟΙ -οι πάσης φύσεως φανατισμένοι θρησκόληπτοι εγκληματίες- πρωτοάναψαν.

Όλη η Ευρώπη είπα; Γράψε λάθος. Η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ χώρα που δεν συμμετείχε. Γιατί από τη μία έχουμε τα κυβερνητικά στελέχη και τους ακολούθους τους που βγήκαν από την πρώτη στιγμή με περισσό θράσος και κατηγόρησαν ευθέως τους μετανάστες για τη σφαγή στο Παρίσι, και μάλιστα από τη στιγμή που ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ έδειχναν ότι οι δράστες του μακελειού στο Παρίσι ήταν ΓΑΛΛΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ. ΜΟΝΟ στην Ελλάδα οι… Σέρλοκ Χολμς της εξουσίας, προτού καλά καλά εξατμιστεί η μυρουδιά του μπαρουτιού απ’ την ατμόσφαιρα, αποφάνθηκαν ότι οι σφαγείς του Παρισιού ήταν λαθρομετανάστες… (Σήμερα, μάλιστα, αποδείχτηκε ότι οι δράστες ήταν Γαλλοαλγερινοί που γεννήθηκαν στη Γαλλία -λογικά… πηδώντας φράχτες. Να απελαθεί, λοιπόν, εδώ και τώρα ο Ζινεντίν Ζιντάν…)

Και από την άλλη… Διάολε, αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία. Γιατί από την άλλη έχουμε κάποιους που έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους… Αυτοαποκαλούνται (και αυτοθαυμάζονται ως) “επαναστάτες” και άθεοι, αλλά γίνονται θηρία ανήμερα έτσι και τολμήσει κανείς να πει τίποτα για το ισλάμ, μαύρο φίδι που τον έφαγε, του κοτσάρουν την ταμπέλα του “ισλαμολοφοβικού” (καινούρια μόδα αυτή πάλι)… Πιο γραφικοί κι απ’ τους χρυσαυγίτες έχουν καταντήσει. Κι επειδή τώρα δεν έχουν τα κότσια να πάνε κόντρα στο κοινό αίσθημα αποστροφής για το μακελειό, εφευρίσκουν παντελώς ηλίθια άλλοθι. Θαυμάστε λογική: “Σιγά μην κάνουμε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την επίθεση στη ‪#‎CharlieHebdo, θα την καπηλευτούν τα εθνίκια”… Μιλάμε για επαναστάτες με γονίδια Τσε Γκεβάρα, έτσι;..

Χαμός στο Twitter

Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν με τον πιο εύλογο τρόπο στο Twitter, όπου το hashtag ‪#CharlieHebdo έγινε tend εν ριπή οφθαλμού. Οι περισσότεροι χρήστες βέβαια επέδειξαν αισθήματα αλληλεγγύης για τα θύματα και οργής για τους θύτες, αλλά υπήρχαν, εννοείται, και οι προαναφερθείσες εξαιρέσεις. Με αποτέλεσμα να μη λείψουν οι (αναπόφευκτες σε τέτοιες περιστάσεις)… κοκορομαχίες.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τις κορυφαίες αναρτήσεις που γράφτηκαν και συνεχίζουν να γράφονται από Έλληνες χρήστες του Τwitter.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα