Αλλοδαπός ζητάει από το ελληνικό δημόσιο αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ

Χρηματική αποζημίωση που προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο ένας αλλοδαπός, που συνελήφθη στη χώρα μας για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, διώχθηκε σε βαθμό κακουργήματος, και οδηγήθηκε μετά από την απολογία του στη φυλακή, για να αθωωθεί πανηγυρικά από τον πρώτο κιόλας βαθμό με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου. Το περιεχόμενο της αγωγής του που κατατέθηκε σε αρμόδιο να την εκδικάσει δικαστήριο της Αθήνας είναι κόλαφος, τόσο σε βάρος των οργάνων της αστυνομίας, όσο και του εισαγγελέα αλλά και του ανακριτή που επιλήφθηκαν της υπόθεσης του.

Όπως αναφέρει η σε βάρος του αστυνομική αλλά και δικαστική διαδικασία έγινε σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς να ληφθούν υπόψη τόσο τα αποδεικτικά της αθωότητάς του στοιχεία τα οποία προσκόμισε ο ίδιος, αλλά και χωρίς να κληθούν ποτέ να εξεταστούν στο ανακριτικό στάδιο οι προτεινόμενοι από αυτόν μάρτυρες υπεράσπισής του.

Στην αγωγή του κάνει λόγο για παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες των υπευθύνων οργάνων της ελληνικής Πολιτείας, εξαιτίας των οποίων υπέστη μεγάλη ηθική βλάβη, καθώς όπως επισημαίνει οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές όλως αυθαιρέτως δεν μερίμνησαν για την αντικειμενική και ουσιαστική διερεύνηση της αλήθειας, την υποχρέωση συγκέντρωσης όλων των αποδεικτικών στοιχείων όχι μόνο εις βάρος, αλλά και προς όφελος του κατηγορουμένου. Παραβίασαν έτσι κατάφωρα τα θεμελιώδη δικαιώματά του και τις διαδικαστικές εγγυήσεις που συγκροτούν το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 του Συντάγματος και το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα