ΑΛ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: “Απαιτούμε να σεβαστούν και οι δανειστές τη συμφωνία του καλοκαιριού”

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, χαιρετίζοντας τις εργασίες της Διημερίδας Διαβούλευσης που συνδιοργανώνει η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ με θέμα ”Εκσυγχρονισμός του Εσωτερικού Ελέγχου”, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«η Κυβέρνησή μας παρέλαβε μια χώρα στην οποία κυριαρχούσε η διαφθορά και η διαπλοκή. Κυριαρχία που καθιερωνόταν σταθερά για πολλά χρόνια, εισβάλοντας βίαια σχεδόν σε όλες τις δομές του κράτους, της διοίκησης και αυτοδιοίκησης, επιδρώντας αρνητικά και στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Επομένως, είναι λογικό η Κυβέρνηση να θέσει ως βασική προτεραιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλες της τις εκφάνσεις. Η προσήλωσή μας στην καταπολέμηση και εκρίζωση αυτού του φαινομένου, απορρέει από την σταθερή μας πεποίθηση, ότι το φαινόμενο αυτό αποτελεί βασική αιτία υπονόμευσης, όχι μόνο της πορείας της οικονομίας αλλά και της ομαλής λειτουργίας των δημοκρατικών μας θεσμών όλα αυτά τα χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup o κ. Φλαμπουράρης επισήμανε ότι:

«η Ελληνική Κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία του καλοκαιριού, η οποία ήταν αρκετά επώδυνη. Παρόλα αυτά εμείς την εφαρμόζουμε. Απαιτούμε λοιπόν να την σεβαστούν και οι δανειστές. Ιδιαίτερα τη σημερινή μέρα στο Eurogroup, θα πρέπει να αποδείξουν τη συνέπειά τους. Να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς νέα μέτρα.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα