Αμέριστη συμπαράσταση στον Αναστασιάδη

Την αμέριστη συμπαράσταση στο Νίκο Αναστασιάδη εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον Αλέξη Τσίπρα, “το Κυπριακό δεν είναι τόπος για να κάνει κάποιος προσωπική πολιτική” και ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση να είναι αρωγός στις προσπάθειες του πρόεδρου της Κύπρου. Μάλιστα άφησε αιχμές για την “βοήθεια” εκ μέρους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ επανέφερε την ανάγκη να θεσμοθετηθεί εθνικό συμβούλιο ασφάλειας. Όπως είπε χαρακτηριστικά “αντί να υπήρχαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα μπορούσε να γίνει μία σύσκεψη του εθνικού συμβουλίου και να υπήρχε κοινή γραμμή”, σε μία σύσκεψη στην οποία θα υπήρχαν και πρακτικά.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό, ότι εάν το Μαξίμου αρχίσει να διαδίδει διάφορα μέσω non paper, τότε θα δημοσιοποιήσει τη συζήτηση τους.
Για τις προσλήψεις
Πάντως το κλίμα στη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών κρίνεται εφάμιλλο των ημερών. Παγωμένα χαμόγελα και γκρίνια από τον πρωθυπουργό για την επιθετική κριτική που ασκεί η Σεβαστουπόλεως.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο. Στην ανακοίνωση του κόμματος γίνεται λόγος και “τρολ που εργάζονται στα κυβερνητικά γραφεία”, οι οποίοι επιτίθενται σε δημοσιογράφους , εφημερίδες και σάιτ που τολμούν να αποκαλύψουν τις ρουσφετολογικές προσλήψεις, χρησιμοποιώντας άφθονο κρατικό χρήμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:
“Τα τρολ που εργάζονται στα κυβερνητικά γραφεία, για να καλύψουν τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία για τις κομματικές προσλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιτίθενται με κάθε τρόπο, σε δημοσιογράφους, εφημερίδες και σάιτ που αποκαλύπτουν κάποιες από τις ρουσφετολογικές τους επιλογές. Το «σχέδιο» είναι απλό. «Βρίζουμε – ξεσκίζουμε όποιον τολμά να μας κάνει κριτική και σε λίγο δεν θα τολμά κανείς να πει κουβέντα». Είναι η παλιά συνταγή επιτυχίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Που αυτή τη φορά ενισχύεται με άφθονο κρατικό χρήμα προς πειθήνιους υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο αλλά και σε συστημικά ΜΜΕ.
Η κοινωνία όμως θέλει απαντήσεις και όχι λασπομαχίες. Να απαντήσουν, λοιπόν, στα επίσημα ελληνικά και ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία που μαρτυρούν το όργιο των προσλήψεων, τις οποίες εγκαίρως, και στη Βουλή, έχει αποκαλύψει το Ποτάμι. Προσλήψεις που παραπέμπουν στις ένδοξες μέρες του παλαιοκομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να απολογηθούν για το αν θεωρούν λογικό ένας υπουργός να βολεύει στο άψε σβήσε 5 συγγενείς του στο δημόσιο… Και μετά να κάνουμε και την κουβέντα για το ρόλο δημοσιογράφων, εντύπων και εκδοτών (αν και ούτε αυτή η συζήτηση θα τους συμφέρει)”.
Όμως το Ποτάμι πήρε θέση μέσω ανακοίνωσης και για την κατάσταση που επικράτησε στην Μόρια με τους πρόσφυγε και μετανάστες. Αναλυτικά: “Δεν πίστευαν τον Απρίλιο του 2015 ότι οι προσφυγικές ροές θα αυξηθούν. Δεν πίστευαν το Δεκέμβριο του 2015 ότι τα σύνορα με τα Σκόπια θα κλείσουν.
Έλεγαν ότι οι πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα θα μείνουν μόλις λίγες εβδομάδες και στα νησιά μόλις λίγες ημέρες, μόνο για υποδοχή και ταυτοποίηση.
Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την έκρηξη της προσφυγικής κρίσης, χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται ακόμη σε καλοκαιρινές σκηνές, στα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς καμία προστασία από το κρύο. Σε μία εικόνα πραγματικής ντροπής και με τη μεταναστευτική μας πολιτική να πέφτει πολύ χαμηλά, σε θερμοκρασίες κυριολεκτικά κάτω από το μηδέν!”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα