Δώσ’ τα εσύ, πάρτε τα εσείς…

Άλλη μία κακή νύχτα ήταν η χθεσινή για τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία μετά  από την απόφαση της Θέμιδας για επιστροφή της στη φυλακή, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (1/11), «φιλοξενήθηκε» στο τμήμα Μεταγωγών και σήμερα παίρνει την άγουσα για τις φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα.

Η για την ώρα σύζυγος –σ.σ. υπέβαλε αίτηση διαζυγίου– του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να εκτίσει μία ελάχιστη ποινή που υπολείπεται, μιας και ο συνήγορός της πρόκειται να καταθέσει άμεσα αίτηση για υφ’ όρων απόλυσή της, με επιχείρημα την ανατροφή του ανήλικου τέκνου της καταδικασθείσας, το οποίο διαμένει με την υπερήλικη γιαγιά του.

Στον άσο…

Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την τύχη της περιουσίας των εμπλεκομένων, καθώς όλοι πλην Άκη έσωσαν κάτι από τις περιουσίες τους, ενώ ο πρώην υπουργός έμεινε στον… άσο! Ειδικότερα, οι δικαστές αποφάσισαν τα εξής:

# Για μεν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, εκτός από τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του, επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους €1.570.000 υπέρ του δημοσίου,  εκ των οποίων το €1.000.000 καλείται να το πληρώσει ο πρώην υπουργός.

# Για την κόρη του Άκη, Αρετή Τσοχατζοπούλου (σ.σ. μεταφέρθηκε στις φυλακές Ελαιώνα στην Θήβα, όπως και η Β. Σταμάτη), το δικαστήριο διέταξε την αποδέσμευση 3 ακινήτων της, 3 τραπεζικών λογαριασμών της, πιστωμένων αθροιστικά με ποσό €15.000, καθώς και την επιστροφή κάποιων τιμαλφών αντικειμένων. Θυμίζεται ότι η κόρη του πρώην υπουργού έχει διαθέσει στο δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

# Για την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ –η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο περίπου 1,2 εκατ. ευρώ– το δικαστήριο όρισε να επιστραφούν 4 ακίνητα.

# Για τη Βίκυ Σταμάτη, τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε να της επιστραφεί το διαμέρισμά της στο Χαλάνδρι, στο οποίο αναμένεται να συνεχίσει την ζωή της μετά από την αποφυλάκισή της.

Ούτε λέξη…

Σε ανθρώπινο επίπεδο, τώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Βίκυ Σταμάτη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος πέρασαν την χθεσινή νύχτα στο Μεταγωγών μη ανταλλάσσοντας ούτε μία λέξη μεταξύ τους, ενώ ο πρώην υπουργός περιγράφεται από όσους τον βλέπουν ως ένας άνθρωπος υπό κατάρρευση.

Ο λόγος, όπως έγραφε και χθες το iapopsi.gr, δεν είναι μόνο η επιστροφή του στις φυλακές, ούτε ή δήμευση της περιουσίας του. Αυτό που δεν αντέχει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είναι η πατρική αγωνία του για το αν θα μπορεί να βλέπει τον ανήλικο –και συνονόματό του– γιο του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα