Αμερικανική ΜΚΟ παρουσιάζει τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως «ασφαλή και ελεύθερη χώρα»

Ως «ασφαλή και ελεύθερη χώρα» παρουσιάζεται το Βόρειο τμήμα της Κύπρου, από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Freedom House».

Η συγκεκριμένη αμερικανική ΜΚΟ, ασχολείται με την έρευνα, την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1941.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της φετινής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε, «η Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)» θεωρείται μία ασφαλής χώρα(κατά 81%), με υψηλές πολιτικές ελευθερίες όσο και στα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.

Από την άλλη, η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζει υψηλά επίπεδα ελευθεριών σε όλους τους τομείς(94%).

Σε αντίθετη τροχιά βαδίζει η Τουρκία, η οποία κατατάσσεται στις μη ασφαλείς χώρες. Όπως αναφέρει το «Freedom House», «Το πέρασμα της Τουρκίας από το “Partly Free” (ελεύθερα) στο “Not Free” (ανελεύθερα) είναι το αποκορύφωμα της πτώσης της χώρας από το 2014, λόγω της κλιμακούμενης σειράς επιθέσεων στον Τύπο, στους χρήστες των κοινωνικών μέσων, στους διαδηλωτές, στα πολιτικά κόμματα, στο δικαστικό σώμα και στο εκλογικό σύστημα, καθώς ο Πρόεδρος Ερντογάν αγωνίζεται να επιβάλει εξατομικευμένο έλεγχο στην κοινωνία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα