Αμετακίνητος ο Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις άδειες θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί,, διεμήνυσε ο Νίκος Παππάς, παρά τις αντιδράσεις από ενδιαφερόμενους και μη. Ο υπουργός Επικρατείας έθεσε ακόμα και θέμα για την Digea, επισημαίνοντας ότι την δημιούργησαν τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν είναι νόμιμοι ενώ παράλληλα ανήγγειλε ότι μετά τον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα ακολουθήσει εκείνος για την αδειοδότηση των θεματικών καναλιών.

Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που κάνουμε το μαύρο, λευκό καθαρό και διάφανο”

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «η παρούσα κυβέρνηση είναι η πρώτη η οποία αδειοδοτεί, η πρώτη που κάνει το μαύρο, λευκό καθαρό και διάφανο» και σημείωσε ότι «16 νόμοι έχουν ψηφιστεί για τα κανάλια, 4 από αυτούς προέβλεπαν δημοπρασία η οποία δεν έγινε ποτέ. Αυτή τη φορά θα γίνει». Μάλιστα υποστήριξε την αναγκαιότητα της αδειοδότησης λέγοντας ότι το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο είναι «ιδιότυπη χρησικτησία de facto ενός δημοσίου αγαθού», ξεκαθαρίζοντας ότι «χρησικτησία δημόσιου αγαθού δεν νοείται».

Απαντώντας στους επικριτές του για τον περιορισμένο αριθμό σημείωσε: «Οι άδειες είναι κατά τον νόμο 4, ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος. Στο νόμο Ρουσόπουλου ο υπουργός διατηρούσε δικαίωμα απόφασης αριθμού καναλιών και το δικαίωμα να μην τον ανακοινώσει καν στην αντιπολίτευση. Εκείνον δεν τον αποκάλεσαν “χουντικό”…».

Επιχειρώντας επίσης να απαντήσει και για την έντονη συγκρουσιακή ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, με την αμφισβήτηση της διαδικασίας από την αντιπολίτευση σημείωσε ότι «εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για την οικοδόμηση συναίνεσης για την συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ.

Στο ΕΣΡ έχουμε την πλήρη και κάθετη άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στην συγκρότηση. Έτσι αναλάβαμε την διεξαγωγή του διαγωνισμού».

Έχοντας προφανώς υπόψη του τις επικρίσεις, ακόμη και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους νέους καναλάρχες, διαβεβαίωσε, αφήνοντας ερωτηματικά για τους χειρισμούς που θα γίνουν και τις προβλέψεις που θα υπάρξουν ότι «οι υποψήφιοι στον διαγωνισμό για τις άδειες που έχουν καταδίκες “στην πλάτη τους” δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι…».

Επιπλέον άνοιξε και το θέμα με την ψηφιακή πλατφόρμα της Digea, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά κυβερνητική παρέμβαση και σε αυτό το θέμα: «Οι μη νομιμοποιημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί δημιούργησαν την digea… Πρόκειται για σκάνδαλο που δεν έχει αναδειχθεί πλήρως…» τόνισε.

Ο κ. Παππάς εξέφρασε την ελπίδα ότι «στο νέο τηλεοπτικό τοπίο να μπούμε σε ένα πλαίσιο με καθαρό τοπίο, διαφάνεια, ισορροπημένο παιχνίδι…», σε αντίθεση με το σημερινό που όπως είπε, είναι «τηλεπωλήσεις, μηδενική παραγωγή προγράμματος», εκφράζοντας την απορία εάν μας ικανοποιεί.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «τα κανάλια εθνικής εμβέλειας οφείλουν να έχουν πλήρες περιεχόμενο, ειδήσεις, μυθοπλασία, ψυχαγωγικές εκπομπές κοκ» και ανακοίνωσε ότι «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών θα προχωρήσουμε στην διαδικασία για τις άδειες θεματικών καναλιών».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας ότι υπάρχει «μόνο προετοιμασία για τις διεθνείς πρωτοβουλίες που ακολουθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα». Ενόψει της ΔΕΘ κάλεσε τους πάντες «να κάτσουμε να δούμε τι έγινε μέσα σε έναν χρόνο», υποστηρίζοντας ότι «η οικονομία είναι σε φάση σταθεροποίησης».

«Η κρίση έχει αφήσει πίσω της μακροχρόνιες ανισότητες, αναγκαίο το έργο μιας αριστερής κυβέρνησης που θα φέρει δίκαιη ανάπτυξη» πρόσθεσε η κυβέρνηση δεν παρέλαβε μόνο καμμένη γη, αλλά “και την μεθόδευση Σαμαρά για “άπιαστους στόχους”…».

Αναφέροντας πάντως ένα παράδειγμα βελτίωσης στο διάστημα διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «για πρώτη φορά μετά από χρόνια άλλαξε η ισσορροπία στην αγορά εργασίας μεταξύ συμβάσεων αορίστου χρόνου και μερικής απασχόλησης».

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι για τη σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών, στο ΠΑΣΟΚ. «Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία φοβάται το “pasokification”, την προσάρτηση δηλαδή στο άρμα της νεοφιλελεύθερης δεξιάς» σημείωσε και εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ εν δυνάμει σύμμαχο της σοασιαλδημοκρατίας. «Όμορος ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, εξού και η συμμετοχή του Αλ.Τσίπρα στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών» τόνισε με νόημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα