«Αμισθί» δημόσιο ρόλο αναλαμβάνει η Μπριζίτ Μακρόν

Δημόσιο ρόλο αναλαμβάνει και επισήμως η σύζυγος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Μακρόν, εκπροσωπώντας τη Γαλλία, αλλά χωρίς να …αμείβεται.

Την ανακοίνωση έκανε η γαλλική προεδρία, διευκρινίζοντας ότι η κ. Μακρόν δεν θα έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό ούτε υπαλληλικό προσωπικό, αλλά θα έχει στη διάθεσή της τρεις συνεργάτες: δύο προεδρικούς συμβούλους αποσπασμένους σε αυτήν και μία γραμματέα.

Η πρόταση του προέδρου Μακρόν στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την επίσημη δημιουργία ενός καθεστώτος Πρώτης Κυρίας, όπως ισχύει στις ΗΠΑ, είχε παγώσει προσωρινά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ωστόσο η προεδρία είχε δεσμευτεί να αποσαφηνίσει τον ρόλο που θα έχει η Μπριζίτ Μακρόν και τους πόρους που θα της διατεθούν.

Ο δημόσιος ρόλος που θα αναλάμβανε είχε προαναγγελθεί άλλωστε στην πρώτη της συνέντευξη μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, στο περιοδικό Elle, όπου είχε δηλώσει: «Όπως όλες οι προκάτοχοί μου, θα αναλάβω τον δημόσιο ρόλο μου, όμως οι Γάλλοι θα γνωρίζουν πλέον ποιά μέσα έχουν τεθεί στη διάθεσή μου». Είχε προσθέσει μάλιστα ότι ο ρόλος «θα καθορισθεί όχι από ένα νόμο, αλλά από έναν χάρτη διαφάνειας» που θα επισημαίνει ότι «δεν είναι αμειβόμενος» και θα διευκρινίζει τις «αποστολές και τα μέσα» που θα τεθούν στη διάθεση αυτού του ρόλου.

«Στον ιστότοπο του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων θα αναρτώνται οι συναντήσεις μου, οι υποχρεώσεις μου, ώστε οι Γάλλοι να ξέρουν ακριβώς τι κάνω. Το σημαντικό είναι να είναι όλα πολύ καθαρά», είχε υπογραμμίσει η πρώην καθηγήτρια Φιλολογίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα