Αμυδρά χαμόγελα στο Μαξίμου για την έκβαση των διαπραγματεύσεων

Συγκρατημένα χαμόγελα, δείγμα ότι η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές θα έχει σύντομα αίσιο τέλος, είναι το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπωσ διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Μόλις ένα 24ωρο μετά από την “διαπιστωτική” συνεδρίαση του Eurogroup, η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα των “κόκκινων” δανείων παραμένει ανοιχτό. Μάλιστα η επίμαχη διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί την εβδομάδα που “τρέχει” και με στόχο να λήξει με το πέρας αυτού του 7ημέρου, καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι τα «κόκκινα» δάνεια, μαζί με τις λοιπές εκκρεμότητες, θα νομοθετηθούν μετά το Euroworking Group, δηλαδή εντός της επόμενης εβδομάδας.

Από πού, λοιπόν, αντλείται η παραπάνω αισιοδοξία; Από το γεγονός -όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- ότι «για την πρώτη κατοικία η διαπραγμάτευση έχει φτάσει πολύ κοντά στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης», με την ίδια πηγή να επισημαίνει ότι κυβέρνηση και δανειστές συγκλίνουν αργά αλλά σταθερά προς την ελληνική πρόταση και ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια και ως προς την αντικειμενική αξία. Ωστόσο, για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ανοιχτή μένει ακόμη η συζήτηση για τα χρόνια προστασίας.

Συμφωνία διαφαίνεται τέλος και στην πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα