ΑΜΥΡΑΣ: “Οι δανειστές θα βγουν από τα μνημόνια τον Αύγουστο, εμείς θα συνεχίσουμε”

“Η κυβέρνηση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ φορολογικής επιβάρυνσης”, ανέφερε στη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς και πρόσθεσε ότι στον Προϋπολογισμό του 2018 επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη και η δημοσιονομική πολιτική εξακολουθεί να βασίζεται σε φόρους και να κρατά στα ύψη τις κρατικές δαπάνες.

“Η εμμονή της κυβέρνησης στην υπερφορολόγηση είναι παροιμιώδης” ανέφερε ο κ. Αμυράς και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών “να διδαχθεί από το παράδειγμα του Βύρωνα Μπαϊκάμη, προϊστάμενου της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Γρεβενών, που σαν ένας ικανός μάνατζερ, αφού πρώτα επιθεώρησε όλες τις τεχνικές λειτουργίες του νοσοκομείου Γρεβενών, έκανε όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις στην παροχή ρεύματος, την ύδρευση του νοσοκομείου, τον κλιματισμό και τη θέρμανση και κατάφερε σε εύλογο χρόνο να δουλεύουν όλα ρολόι, πετυχαίνοντας μέσα σε τέσσερα χρόνια να μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 70%, της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 35%, και του πετρελαίου κατά 50%, εξοικονομώντας σχεδόν 850.000 ευρώ”.

“Λέτε ότι με τον Προϋπολογισμό, η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο. Οι δανειστές θα βγουν από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Η χώρα δεν βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο. Οι δανειστές θα βγουν. Οι δανειστές είναι αυτοί που θα απαλλαγούν από την υποχρέωσή τους να μας δανείζουν με 1% επιτόκιο. Οι ποιοι; ‘οι τοκογλύφοι εταίροι που μας έπιναν το αίμα’, όπως τους λέγατε, όταν οι ίδιοι στις χώρες τους δανείζονται με υψηλότερο επιτόκιο”, είπε ο Γιώργος Αμυράς και πρόσθεσε: “Πόσο θα πάει το μαλλί όταν βγούμε στις αγορές; θα πάει τουλάχιστον τέσσερις φορές πάνω ο δανεισμός μας στις αγορές. Οι συντάξεις και μετά τον Αύγουστο του 2018, θα συνεχίσουν να μειώνονται, οι φόροι θα εκτιναχθούν με την περικοπή του αφορολόγητου και η οικονομία θα παραμείνει σε ασφυκτικό πλαίσιο, με το πλεόνασμα να φτάνει στο 3,5% και να παραμένει εκεί ως το 2022. Πως ενώ το 2017 δεν πετύχατε τίποτα αυτά που μας είπατε, σήμερα μας λέτε ότι θα τα πετύχετε το 2018; είναι απορίας άξιον”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα