Ανάπτυξη 1% στην Ελλάδα

Θετικά μαντάτα για την ελληνική οικονομία φέρνουν οι «Financial Times» αφού σε δημοσίευμα τους κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1%, σχεδόν διπλάσια από τις προβλέψεις της τρόικας,  στην χώρα μας το 2014. Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας. 

 Ειδικότερα, σε άρθρο τους για την ελληνική οικονομία οι Financial Times αναφέρουν πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μπορούσε να αγγίξει φέτος ακόμη και το 1%, αντί για το 0,6% που προβλέπει η τρόικα.

Το αισιόδοξο σενάριο του δημοσιεύματος ”πατάει” σε δηλώσεις αξιωματούχου στην Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον οποίο ”κατά την εκτίμησή μας, σε τριμηνιαία βάση (δεύτερο τρίμηνο του 2014), η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,5%”.

Με βάση αυτή τη δήλωση οι Financial Times αναφέρουν πως εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας, τότε το ελληνικό ΑΕΠ θα μπορούσε να αναπτυχθεί φέτος κατά 1%, ενώ η Τρόικα προβλέπει 0,6%.

Αιτία της ευχάριστης έκπληξης, πάντα κατά το δημοσίευμα, ήταν κυρίως τα τουριστικά έσοδα αυτής της σεζόν που βρέθηκαν σε νέο ρεκόρ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα