Ανάσα ζωής από το Ειρηνοδικείο σε υπερχρεωμένο νεαρό ζευγάρι

Ανάσα ζωής έδωσε το Ειρηνοδικείο της Αθήνας σε ένα νεαρό ζευγάρι με δύο μικρά παιδιά που κινδύνευε να χάσει το σπίτι του, καθώς η τράπεζα ετοιμάζονταν να το βγάλει σε πλειστηριασμό για να ικανοποιήσει έτσι τις απαιτήσεις της. Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο διέταξε την εξαίρεση από τη ρευστοποίηση της οικίας της οικογένειας και παράλληλα εξετάζοντας τα οικονομικά στοιχεία του ζευγαριού, χορήγησε περίοδο χάριτος για ένα έτος με μηδενικές καταβολές. Συγκεκριμένα, οι αιτούντες με τη σχετική αίτησή τους ζητούσαν να υπαχθούν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς έχουν οφειλή ύψους 117.000 ευρώ προς τράπεζα η οποία και τους είχε χορηγήσει επισκευαστικό δάνειο. Ο αιτών είναι ιδιωτικός υπάλληλος με μισθό περίπου 960 ευρώ το μήνα και η σύζυγός του είναι άνεργη, σε διαρκή αναζήτηση εργασίας και χωρίς να δικαιούται επίδομα ανεργίας.

Τα έξοδα διαβίωσης του ζευγαριού ανέρχονται σχεδόν σε 1.080 ευρώ, και αυτό κατόπιν αυστηρής λιτότητας και έχοντας να μεγαλώσουν και δυο παιδιά. Σε ότι αφορά το ύψος του δανεισμού τους, έχει πλέον φθάσει σε ποσό 117.000 ευρώ και η τράπεζα έχει εξασφαλίσει την απαίτησή της με προσημείωση υποθήκης στην πρώτη και κύρια κατοικία τους για συνολικό ποσό 173.100 ευρώ.
Με την αίτησή του στη Δικαιοσύνη το ζευγάρι ζήτησε την εξαίρεση από την ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας της οικογένειας του αλλά και τη χορήγηση περιόδου χάριτος. Με προσωρινή διαταγή του το ειρηνοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση και χορήγησε την περίοδο χάριτος για ένα έτος, με μηδενικές καταβολές, ώστε να μπορέσουν οι αιτούντες να ανακάμψουν οικονομικά και να προβούν από το νέο έτος σε καταβολές προς την τράπεζα ύψους 50 ευρώ που θα ορίζονται από τον Ειρηνοδίκη.

Το ποσό αυτό οι αιτούντες θα καταβάλλουν μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της αίτησης τους έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα