“Ανέχονται το άβατο των Εξαρχείων”

«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας. Επισκέφθηκα τον αστυνομικό που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά».
Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έπειτα από την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία το κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη. Αναφερόμενη στον τραυματία αστυνομικό τον οποίο επισκέφθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο η κ. Γεννηματά ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση και τόνισε «είναι ένας από εμάς».
«Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας», σημείωσε η κ Γεννηματά που συνέχισε εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.
«Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης. Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό», είπε συγκεκριμένα.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα. Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», κατέληξε.
Στοχεύουν τον Τόσκα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τόνιζαν ότι “μέχρι και πριν από μια ώρα δεν υπήρξε επικοινωνία του κ. Τόσκα με εμάς”.
Ακόμα επισημαίνουν ότι η ενημέρωση για την επίθεση δεν έγινε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αλλά από την ασφάλεια που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του κτιρίου. Επιπλέον οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι “η Φώφη Γεννηματά ενημερώθηκε από συνδικαλιστές ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να προσεγγίζουν μέχρι ένα σημείο τα Εξάρχεια”. “Δεν μας ενδιαφέρει η φύλαξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά μας ενδιαφέρει η φύλαξη όλης της περιοχής που έχει μετατραπεί σε άβατο “Δεν είναι δυνατόν να φτάνει κάποιος ανενόχλητος και να πυροβολεί με ευθείες βολές θέλοντας να σκοτώσει άνθρωπο” καταλήγουν.
Ο Θεοχαρόπουλος
Σχεδιασμό από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη σκιά της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί σε αυτή την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος υπογράμμισε πως όταν εκδηλώνεται τέτοια επίθεση στα γραφεία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος και κατά μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, τότε χάνεται το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.
«Το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση οφείλουν να καταστρώσουν ένα σχέδιο άμεσα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, για να μην ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα