Ανίκανη πολιτεία – Τελικός με μαχαιρωμένο οπαδό και τραυματίες

 

Ανίκανη πολιτεία… επικίνδυνη ΕΠΟ, ένας “κατσαβιδωμένος” οπαδός – ναι, καλά καταλάβατε, μαχαίρωσαν οπαδό με κατσαβίδι – και δεκάδες τραυματίες…Αυτός είναι ο απολογισμός του τελικού κυπέλλου Ελλάδος, στην Ελλάδα του 2017!!!!

Παρεπιπτόντως κυπελούχος αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με 2-1, με γκόλ…μαϊμού…ένα οφ – σαϊντ “να” με το συμπάθειο…ψιλά γράμματα αυτά…

Και ενώ σε όλες τις χώρες ένας τελικός κυπέλου θεωρείται γιορτή και οι αρμόδιοι σχεδιάζουν τα πάντα στη λεπτομέρειά τους προκειμένου να χαρούν οι φίλαθλοι, οι θεατές, οι τηλεθεατές και ασφαλώς να χαρούν οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο επίκεντρο ενός τέτοιου γεγονότος, στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι αποτελεί βραχνά, που καλύτερα να μην γινόταν!

Και από τη στιγμή που είναι «υποχρεωτικό» να γίνει, η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες και πραγματοποίησε ίσως τους καλύτερους σύγχρονους  Ολυμπιακούς αγώνες το 2004, όχι μόνο δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό κυπέλλου με τον οποίο να ασχοληθούν όλοι μόνο με τις δύο ομάδες αλλά (από) διοργανώνει έναν τελικό κυπέλλου που για τρείς και πλέον ώρες όλοι οι Έλληνες γίναμε μάρτυρες σε ένα  πεδίο μάχης με νέους να πλακώνονται στο ξύλο με απίστευτη αγριότητα και τους υπεύθυνους απλά να κοιτάνε ανήμποροι να κάνουν κάτι… Αν και με τις αποφάσεις που πήραν πριν τον αγώνα, μόνο ένα πράγμα θα μπορούσαν να κάνουν βλέποντας αυτές τις εικόνες: να παραιτηθούν!

Ο απολογισμός των επεισοδίων…

 

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν 71 τραυματισμένους, έναν αστυνομικό και 70 οπαδούς, εκ των οποίων ο ένας έχει εισαχθεί σε κλινική του Νοσοκομείου, αφού είναι τραυματισμένος στον πνευμονοθώρακα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς κατσαβίδι, ενώ εκ των υπόλοιπων εννέα ενδεχομένως να εισαχθούν άλλοι δύο, αφού οι περισσότεροι φέρουν τραύματα, κυρίως στο κεφάλι.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός στο e-Volos.gr, το Νοσοκομείο βρίσκεται σε υψίστη ετοιμότητα, αφού κλήθηκαν και βρίσκονται στο Νοσοκομείο όλες οι βάρδιες και τα χειρουργεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστούν. Ενώ το ΕΚΑΒ βρίσκεται ούτως ή άλλως ολόκληρη την ημέρα σε κόκκινο συναγερμό.

 

Παραιτηθείτε τώρα…

Τρομακτικά, θλιβερά επεισόδια, που ανέδειξαν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την ανικανότητα της Πολιτείας να διοργανώσει σωστά έναν αγώνα ποδοσφαίρου -και δη, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι αρμόδιοι φορείς που φέρουν ευθύνη είναι πολλοί.

Τα μέλη της ΠΔΕ της Ομοσπονδίας (Δρόσος, Μπάρτζης, Βρύζας) συνέτρωγαν στην Πορταριά με τους επίσης συνυπεύθυνους διοικητικούς ηγέτες των δύο φιναλίστ Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, συζητώντας μαζί τους για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, ενώ άφαντος ήταν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ποιώντας τη νήσσαν.

Απών όμως ήταν για ακόμη μια φορά και ο αρμόδιος υπουργός υπεύθυνος για την ασφάλεια των πολιτών σε αυτή τη χώρα Νίκος Τόσκας….

Να δούμε αν κάποιος από αυτούς θα αναλάβει την ευθύνη. Αλλιώς ο Εισαγγελέας θα πρέπει να παρέμβει άμεσα να κάνει την έρευνά του και να αποδώσει ευθύνες. Στη τελική με κάποιο τρόπο πρέπει να ενημερωθεί ο λαός πώς ένας τελικός κυπέλλου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τραυματίες και μαχαιρωμένο με κατσαβίδι οπαδό, ξεφτιλίζοντάς μας σε ολόκληρο τον κόσμο…

Η δικαίωση της “Α”…

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του» γράφαμε στο τελευταίο φύλλο της «Άποψης»  επισημαίνοντας την προχειρότητα με την οποία η ΕΠΟ αποφάσισε την τέλεση του τελικού του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό και τον σοβαρό κίνδυνο δυσάρεστων καταστάσεων και δυστυχώς η δικαίωση ήταν πικρή.

Γιατί εκτός από τον Πανάγαθο Θεό έπρεπε να βάλουν το χέρι τους και οι φορείς που ήταν υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, όμως αυτοί… αγρόν ηγόραζαν.

Ο μόνος που είχε εκφράσει και μάλιστα δημόσια τις επιφυλάξεις του τις προηγούμενες ημέρες ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Βόλου, Ταξίαρχος Γιάννης Τόλλιας, αλλά τελικά υπερίσχυσε η εντολή του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που δεν δεχόταν με τίποτα να αναβληθεί ο τελικός.

Τα θλιβερά επεισόδια ξεκίνησαν εκτός γηπέδου περίπου 2,5 ώρες πριν από την έναρξη του τελικού και επεκτάθηκαν τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην πεζογέφυρα που βρίσκεται πλησίον του Πανθεσσαλικού και είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια ακόμα και στα επίσημα με τις μεταξύ τους συγκρούσεις να θυμίζουν πεδίο μάχης και τη λύση έδωσε μετά από μία ώρα η αστυνομία με χρήση δακρυγόνων, επιβάλλοντας την τάξη με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Στο μεταξύ δεκάδες άτομα που τραυματίστηκαν έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ευχαριστώντας το Θεό που απέφυγαν τα χειρότερα.

Άραγε για όλα αυτά τα τραγικά που συνέβησαν ποιοι θα λογοδοτήσουν; Υπάρχει αρμόδιος Εισαγγελέας να ασχοληθεί με αυτήν την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα