“Ανίκανοι κυβερνήτες αυτοσχεδιάζουν”

«Αυτά που τώρα δεν υπογράφουν θα τα υπογράψουν σε πολύ χειρότερη μορφή στο τέλος της άνοιξης όταν η πιστωτική ασφυξία θα είναι τεράστια», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε ότι «αυτό που προέχει για τη «μεγάλη εικόνα» της χώρας είναι να τελειώσει η αξιολόγηση».
Αναφερόμενος στην προκλητική αδιαφορία που δείχνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Χθες βγήκε ο αρμόδιος υπουργός και είπε ότι έχουν τρόπο αντίδρασης οι ελεύθεροι επαγγελματίες αν δεν πληρώνουν τις εισφορές οι εργοδότες και ότι αυτός είναι να καταγγείλουν την σύμβαση τους. Ο αρμόδιος υπουργός δεν γνωρίζει καν ότι δεν υπάρχει σύμβαση στην πλειονότητα αυτών των ανθρώπων. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση από ανίκανους που αυτοσχεδιάζουν».
Για την διαπραγματευτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις καθυστερήσεις του κ. Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Ήμουν υπέρ του γρήγορου “χτυπήματος” το φθινόπωρο αλλά ο κ. Τσίπρας μπήκε στη λογική να τραβήξουμε τη διαπραγμάτευση στα άκρα και τους κουράσουμε τους δανειστές μας. Τώρα ξυπνάνε οι ακραίοι του συστήματος και έχουν διάφορες παράλογες απαιτήσεις. Αυτό είναι προϊόν ενός λαθεμένου σχεδιασμού διαπραγμάτευσης».
Σχετικά με το τι θα ψηφίσει το Ποτάμι στη Βουλή από τα νέα μέτρα ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι αν κάποια από αυτά είναι προς το συμφέρον της χώρας θα υπογραφούν αλλά παράλληλα τόνισε ότι το Κίνημα δεν θα πάρει το βάρος μίας διαπραγμάτευσης που δεν έκανε.

Αποχωρήσεις και συνεργασίες

Ερωτώμενος για τις αποχωρήσεις των βουλευτών τόνισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αποχωρήσεις βουλευτών οι οποίοι δοξάζοντας το παλιό κομματικό παρελθόν της χώρας αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να παραμείνουν σε ένα μικρό κόμμα και πέφτουν στην αγκαλιά, είτε της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ. «Είναι κάτι που νομίζω ότι ο κόσμος το βλέπει και το αποστρέφεται, δεν θα το συγχωρήσει και θα βρει τρόπο να αντιδράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι επιδιώκει τις συνεργασίες και θα συνεχίσει να το κάνει για να δώσει διέξοδο στη χώρα, πάνω σε συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι το Κίνημα ενίσχυσε τις πρωτοβουλίες των τριών στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν. Τόνισε όμως: «Αυτό που μας ενώνει, ή θα μας ενώσει αύριο με κάποιους σε μια προσπάθεια είναι η οπτική τους για το μέλλον της χώρας και όχι αυτά που έκαναν πριν 10 χρόνια».
Τοποθετούμενος στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν πρέπει να ζει η χώρα σε μια εσαεί προεκλογική ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το εδώ και τώρα εκλογές είναι αδιέξοδο. Τα μαγαζάκια των υπουργών και των υποψήφιων υπουργών δεν είναι το σημαντικότερο σε αυτή τη χώρα, το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο όταν φώναζαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, “δώστε μας τη χώρα να την οδηγήσουμε σε ασφαλή λιμάνια” κι είδατε τι πάθαμε. Τώρα μας λένε το ίδιο και οι άλλοι. Πρέπει η χώρα να μπει σε μια κανονικότητα και μετά αν νιώσουμε ασφαλείς συζητάμε τα υπόλοιπα».
Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ανέφερε: «Δε θα είναι προς όφελος της χώρας μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα παλιά κόμματα εξουσίας, όταν τους δίνεις πάρα πολύ αέρα επιστρέφει ο κακός τους εαυτός».
Η μάχη στη Βουλή
Στο μεταξύ στην Σεβαστουπόλεως δηλώνουν έτοιμοι για την αυριανή μάχη στη Βουλή, όπου όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου ο κ. Τσίπρας θα προσέλθεισ την ώρα του πρωθυπουργού για να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Θεοδωράκη για το φαινόμενο της διαφθοράς.
Υπό τον τίτλο «η διαφθορά βλάπτει σοβαρά την δημοκρατία και την οικονομία», ο κ. Θεοδωράκης επικαλείται τα αποτελέσματα της έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2016 στην Ελλάδα, τα οποία – όπως σημειώνει ο ερωτών πολιτικός αρχηγός- «παρά τα μεγάλα λόγια και τις βαριές εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι απογοητευτικά: ξύνουμε τον πάτο της Ευρώπης στους δείκτες που καταγράφουν την διαφθορά στη λειτουργία του κράτους». Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνει πως «στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα κατρακύλησε έντεκα θέσεις στη λίστα της Διεθνούς διαφάνειας και βρίσκεται σήμερα στην 69η θέση επί συνόλου 168 χωρών».
Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει: «Ποιές από τις δράσεις του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχουν φέρει αποτελέσματα και πώς εξηγείτε την απώλεια έντεκα θέσεων στους δείκτες διαφάνειας; Γιατί στην Ελλάδα η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας παίρνει 40 ημέρες και στην Εσθονία τρεις ώρες; Σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί ώστε να μην γίνονται προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και αναθέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έξω από τις αρχές της αξιοκρατίας, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ και ενισχύοντας συνεπώς την αδιαφάνεια»;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα