Αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον Moody’s

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου των μακροπρόθεσμων μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών -Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς- σε (P)Caa3 από (P)Ca, καθώς και στην βασική πιστωτική αξιολόγησή τους  σε caa2 από caa3, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Παραλλήλως, ο οίκος αναβάθμισε την αξιολόγηση του κινδύνου αντισυμβαλλόμενων των τεσσάρων τραπεζών σε Caa2(cr) από Caa3(cr) και επιβεβαίωσε το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων τους σε Caa3.

Το αξιόχρεο των καταθέσεων της Alpha Bank και της Εθνικής έχει θετικές προοπτικές, ενώ της Eurobank και της Πειραιώς έχει σταθερές.

Το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Attica Bank επιβεβαιώθηκε στο Caa3 με σταθερή προοπτική και το BCA της σε caa3, ενώ η αξιολόγηση του κινδύνου αντισυμβαλλόμενων της τράπεζας αναβαθμίστηκε στο Caa2 (cr) από Caa3(cr).

Οι αξιολογήσεις αυτές έρχονται μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σε Caa2 (με θετικές προοπτικές) από Caa3(με σταθερές προοπτικές).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα