Αναβάλλεται η επιστροφή της τρόικας

Η έλλειψη προόδου σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, οδήγησε την τρόικα στο να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Αθήνα, κίνηση που θα έχει ως πιθανή συνέπεια την καθυστέρηση της επόμενης δόσης, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Οι ελεγκτές είχε προγραμματιστεί να επιστρέψουν στη χώρα προκειμένου να αξιολογήσουν την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 9 Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε, πάντως, ότι οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστούν. «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα πότε ακριβώς θα επιστρέψει η αποστολή», πρόσθεσε.

«Είμαστε σε επαφή» με την τρόικα, αναζητώντας την πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, καθησυχάζει η κυβέρνηση και επιμένει ότι ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει κλείσει η συμφωνία.

«Σε σχέση με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα