Αναβλήθηκε η δίκη του κυλικειάρχη για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, η προσδιορισμένη για σήμερα Τρίτη, συζήτηση στο Τριμελές Εφετείο βορείου Αιγαίου, της έφεσης επιχειρηματία κυλικείου γυμνασίου της πόλης, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης μαθήτριας.

Ο επιχειρηματίας είχε καταδικασθεί πρωτόδικα πριν ένα χρόνο, σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Στα μέσα της χρονιάς η εξέταση της υπόθεσης από το Εφετείο είχε αναβληθεί λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης. Σήμερα, η εκδίκαση της έφεσης αναβλήθηκε λόγω προβλήματος υγείας του κατηγορουμένου.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση «σέρνεται» από το 2011. Τρεις μητέρες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, γιατί όπως κατήγγειλαν, ο ιδιοκτήτης κυλικείου στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι κόρες τους, παρενοχλούσε σεξουαλικά τα κορίτσια, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σήμερα, και οι τρεις, μαθήτριες τότε, είναι ενήλικες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε και τηλεφωνούσε στις κοπέλες ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε. Πέρυσι τον Ιανουάριο εκδικάστηκε μία από τις τρεις υποθέσεις, αφού οι υπόλοιπες μπήκαν στο αρχείο βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων για υποθέσεις που επισύρουν ποινές κάτω του ενός έτους.

Της καταδίκης του επιχειρηματία, πέρυσι τον Ιανουάριο, ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του τότε γυμνασιάρχη του σχολείου, ο οποίος μάλιστα είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη, η οποία και κατέληξε σε κατηγορία για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του. Στη δίκη που έγινε ο γυμνασιάρχης αθωώθηκε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα