Αναβλήθηκε η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Τον επόμενο χρόνο θα συνεχιστεί η δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αφού η προγραμματισμένη για την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου δίκη του για  την υπόθεση της «Πάγιας Προκαταβολής» στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 1,2 εκατ., ευρώ, πήρε τελικά αναβολή για τις 16 Μαρτίου 2015

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που υπέβαλε συνήγορος δημοτικού υπαλλήλου, εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας του εντολέα του.

Για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής», δηλαδή το ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροεξόδων, κατηγορούνται συνολικά 17 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχ. Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως, επίσης, δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι κατηγορήθηκαν και για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά αθωώθηκαν.  Για την υπεξαίρεση καταδικάστηκαν, σε δεύτερο βαθμό, οι Βασ. Παπαγεωργόπουλος και Μιχ. Λεμούσιας -ο πρώτος σε κάθειρξη 12 ετών και ο δεύτερος σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών, ενώ εκτίουν τις ποινές τους στις φυλακές Διαβατών.

Ο πρώην δήμαρχος, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ύστερα από τις αγγειοπλαστικές στις οποίες υπεβλήθη, δεν μετήχθη το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα