Αναβρασμός στην Παιδεία

 Τα μαθήματα που ξεκινούν την Τετάρτη στα σχολεία για να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες εξαιτίας των καταλήψεων του περασμένου φθινόπωρου έχει προκαλέσει αναβρασμό στην Παιδεία.  Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου το πρωί της Τετάρτης στο Starπως « θα γίνει πειθαρχικός έλεγχος στους καθηγητές που δεν θα πάνε αύριο στα σχολεία» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ, η οποία έχει ξεκαθαρίζει τη θέση της σχετικά με το θέμα, προαναγγέλλοντας στάσεις εργασίας από τις 08.00 έως τις 11.00 και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:00) την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρά η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κοπούν τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα για να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις που έγιναν σε σχολεία τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Συνολικά, τα σχολεία που θα ανοίξουν τις ημέρες αυτές είναι περίπου 500, εκ των οποίων τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια.

Το κάθε σχολείο θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας βασίζεται στην εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ισχύει από το σχολικό έτος 2013- 2014 και στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται πως οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.

Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών.

«Πειθαρχικός έλεγχος στους καθηγητές που δεν θα πάνε αύριο στα σχολεία»

Στο μεταξύ, τελεσίγραφο στους καθηγητές στέλνει το υπουργείο Παιδείας εν όψει των στάσεων εργασίας που ξεκινούν από την Τετάρτη στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου μιλώντας στο Star τόνισε πως «θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο όσοι καθηγητές επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες».

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ απαντά με τρίωρες στάσεις εργασίας στις 23, 24 και 25 Απριλίου, στην αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι εξεδόθη ένα προεδρικό διάταγμα, το Νοέμβριο, που λέει ότι, όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη. «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα