“Αναγκαία η απομείωση του χρέους”

Την ανάγκη απομείωσης του χρέους υπενθύμισε προσερχόμενη στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες η Φώφη Γεννηματά.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: “Πέραν των ευχαριστιών για τη στήριξη στον ελληνικό λαό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την ανάγκη και τη δέσμευση των εταίρων μας για απομείωση του χρέους που προκύπτει εξάλλου και από την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν που ζητά πρόσθετα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους”.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση της κ. Γεννηματά για τα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας πρότεινε τα ακόλουθα:

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει  να εξασφαλίσει στους πολίτες της το δικαίωμα στην ασφάλεια μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών αξιών, του κράτους δικαίου, της ανοιχτής κοινωνίας.

1.Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ. Ότι τηρούμε και εφαρμόζουμε αυτά που έχουμε συναποφασίσει και αυτό απαιτεί να μετατρέψουμε τις πολιτικές μας αποφάσεις σε διαρκή ΔΡΑΣΗ. Εναντίον της «εισαγόμενης» και της «εγχώριας» τρομοκρατίας. Πρόληψη  προστασία και εξάλειψη των αιτίων που γεννούν αυτά τα φαινόμενα.

  1. Έλεγχος και προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρωνκαι διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Είναι προϋπόθεση  για την ασφάλεια του εσωτερικού χώρου,  με μόνιμες πολιτικές, με μέσα και προσωπικό και οπωσδήποτε  με ενίσχυση της διασύνδεσης με τις τρίτες εμπλεκόμενες χώρες. Ιδιαίτερη σημασία έχει η διαμόρφωση κοινής Ευρωπαϊκής άμυνας.
  2. Να αντιμετωπίσουμε – χωρίς ανοχές και διπλωματικές σκοπιμότητες – ενιαία ως Ένωση το θέμα της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ενεργοποιώντας τα απαραίτητα μέσα και τις συνεργασίες.
  3. Όμως χρειάζεται να δούμε σε βάθος το θέμα της  «εξτρεμιστικής ριζοσπαστικοποίησης»των νέων ανθρώπων. Είναι η μεγάλη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ευρηματικά. Και να πάρουμε μια δέσμη μέτρων που μπορεί να περιλαμβάνει:
  • Ένα πρόγραμμα για τους «Νέους υπέρ της Δημοκρατίας, εναντίον της Τρομοκρατίας»με δράσεις για συνέργειες νέων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα .
  • Καλύτερη συνεργασία με τις εταιρείες Διαδικτύουγια ένα νέο πλαίσιο.
  • Αντιμετώπιση των κοινωνικών παραγόντωνόπως περιθωριοποίηση, εγκατάλειψη, ανεργία, κοινωνική εξαθλίωση.

Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για την εξάλειψη της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα στις σύγχρονες  κοινωνίες που δεν θέλουν και δεν πρέπει να παραμερίσουν τις δημοκρατικές αξίες, να αρνηθούν τον ελεύθερο τρόπο ζωής, να θυσιάσουν το κράτος δικαίου.

Αλλά θα πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις δημοκρατικές κοινωνίες μας επιτυγχάνοντας μια νέα ισορροπία ανάμεσα σε ελευθερία και ασφάλεια”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα